Юрій МОРОЗ: «Дубінчак і Лєднєв переросли рівень дубля - нехай пограють в Прем'єр-лізі»

Юрій МОРОЗ: «Дубінчак і Лєднєв переросли рівень дубля - нехай пограють в Прем'єр-лізі»

Після матчу старший тренер «біло-синіх» Юрій Мороз прокоментував гру своїх підопічних:

- Перед грою було певне побоювання, тому що у складі відбулася ротація, додалися нові гравці. На старті чемпіонату була тривога з приводу того, щоб новачки Шпирко і Романчук не перегоріли. Але, вважаю, вони зіграли гідно. Шпирко забив м'яч - зробив собі подарунок на честь дебюту. Також у нас з'явився Ісаєнко та інші хлопці, тож ще трохи хвилювалися щодо зіграності.

- У перші 20-25 хвилин важко давалася гра, поки команда не включила високий пресинг. Вам довелося вносити корективи по ходу матчу?

- Так, ми планували пресингувати з перших хвилин, але не виходило. Суперник був свіжішим і володів м'ячем, тож нам довелося трохи відійти назад. Згодом почали вписуватися в гру і бігти вперед, чуючи наші підбадьорюючі окрики з лави запасних. Хлопці молодці, дотерпіли два тайми до кінця і могли забити ще. В цілому, результатом задоволений, але хотілося б, щоб він давався якщо не легше, то спокійніше і якісніше.

- Багато гравців залишили команду, пішовши в оренду або підписавши повноцінні контракти. Також кілька ваших підопічних виступають у складі збірної України на Євро-2018. У зв'язку з цим, які позиції найпроблемніші?

- Не скажу, що є проблеми по позиціях. У нас були в запасі і Хондак і Ярош (футболісти 2001 року народження). Той же Ісаєнко просто чудово провів гру. Вони в основному працювали з U-19, а з нами були протягом чотирьох днів. Все-таки, єдина структура від ДЮФШ до U-21 і першої команди приносить свої плоди. Хотілося, щоб нові гравці відчули швидкості офіційних ігор.

- Віддати в оренду лідерів команди Дубінчака і Лєднєва було рішенням Хацкевича?

- Так. Ми, звичайно, обговорювали кожного футболіста. Ці хлопці 1998 року народження і могли продовжувати грати в дублі. Безумовно, радує, що вони змушують говорити про себе, їх запрошують команди Прем'єр-ліги. Ми не стали перешкоджати, адже вони вже переросли рівень дубля, нехай спробують себе і отримають ігрову практику на більш високому рівні - це піде їм на користь. Дай Бог, отримаємо хороших гравців для першої команди.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер