Ліга Європи. «Хоффенхайм» – «Динамо»: представляємо арбітра

Ліга Європи. «Хоффенхайм» – «Динамо»: представляємо арбітра

На поєдинку 2-го туру основного раунду Ліги Європи між німецьким «Хоффенхаймом» та київським «Динамо» працюватиме бригада арбітрів із Північної Македонії на чолі з 47-річним Александаром Ставрєвим.

Майбутній рефері народився 30 березня 1977 року у нинішній столиці Північної Македонії – Скоп’є. За цивільною професією є інженером-механіком. Доволі швидко подолавши всі щаблі вітчизняного футболу, вже у 25-річному віці Александар почав працювати на поєдинках вищого македонського дивізіону.

Ставрєв має категорію ФІФА з 2006 року. Примітно, що вже у травні того року він отримав призначення на фінальний турнір Євро-2006 (U17), що проходив у Люксембурзі, де відпрацював на двох поєдинках групового етапу та півфіналі.

У липні 2007-го македонець отримав перше призначення на матч єврокубкового турніру, а саме попереднього раунду Кубка УЄФА, а в листопаді дебютував на національному рівні, відпрацювавши на матчі між Грузією та Литвою (2:0). Ще в кар’єрі Ставрєва були два фінальних турніри континентальної першості – Євро-2008 (U19) у Чехії та Євро-2011 (U21) у Данії, де на кожному він отримав по два призначення на поєдинки групових етапів.

Починаючи з сезону-2009/2010, Александара почали регулярно призначати на поєдинки основних стадій єврокубкових турнірів. Дебютний матч у груповому етапі Ліги чемпіонів Ставрєв відсудив у жовтні 2011-го, відпрацювавши на поєдинку між каталонською «Барселоною» та чеською «Вікторією». Він став першим македонським арбітром, який отримав призначення на матч основної стадії найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу.

Примітно, що за 18-річну міжнародну кар’єру Ставрєв лише одного разу перетинався з київським «Динамо». Сталося це на груповій стадії Ліги Європи сезону-2019/2020, коли він зафіксував домашню перемогу «біло-синіх» над шведським «Мальме». Єдиний гол у матчі забив на 84-й хвилині нинішній капітан команди Віталій Буяльський, якому асистував Володимир Шепелєв.

Нагадаємо, що стартовий свисток Александара Ставрєва на стадіоні Rhein-Neckar-Arena пролунає о 19:45 за київським часом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер