«Хоффенхайм» – «Динамо»: місце зустрічі – «Рейн-Некар-Арена»

«Хоффенхайм» – «Динамо»: місце зустрічі – «Рейн-Некар-Арена»

У 2-му турі Ліги Європи «Динамо» зустрінеться на виїзді з «Хоффенхаймом». 

Цей клуб, заснований далекого 1899 року, представляє колишнє однойменне село Хоффенхайм з населенням близько 3 тисяч осіб, яке нині є районом міста Зінсхайм, земля Баден-Вюртемберг, з населенням близько 35,000. 

Домашньою ареною «Хоффенхайма» є стадіон «Рейн-Некар-Арена» у Зінсхаймі, що вміщує 30,150 глядачів (враховуючи стоячі місця) або 25,641 місце під час міжнародних матчів. 6750 стоячих місць під час міжнародних матчів можуть бути переобладнані в сидячі, однак при цьому місткість стадіону зменшується до 25 641 місця. 

Стадіон було побудовано впродовж двох років, з 2007 по 2009. У 2008 році «Хоффенхайм» уперше у своїй історії піднявся до першої Бундесліги, і другу частину премʼєрного сезону в еліті команда провела вже на новозбудованій «Рейн-Некар-Арені», яку було офіційно відкрито 24 січня 2009 року. 

У матчі відкритті «Хоффенхайм» зустрівся зі збірною вільних агентів регіону-метрополісу Рейн-Веккар. За аншлагу на трибунах (30,150 глядачів) «Хоффенхайм» під керівництвом Ральфа Рангніка переміг з рахунком 6:2. 

У липні 2011 року спонсорські права на арену були продані компанії Wirsol Solar AG. У наступні роки стадіон називався WIRSOL Rhein-Neckar-Arena. У січні 2019 року постачальник послуг з утилізації відходів PreZero, який входить до складу Schwarz Group, став новим власником прав на назву стадіону, відтоді він має нову комерційну назву – PreZero Arena. Договір діє до 30 червня 2025 року. Проте під час матчів під егідою УЄФА використовується класична назва. 

Стадіон має 1364 місць бізнес-класу та 40 бізнес-лож, що вміщують десять і більше осіб, усі вони розташовані на західній трибуні. На території стадіону 2,5 тисячі паркувальних місць для глядачів і ще 2,5 паркувальних місць для телевізійників, бізнес-клієнтів, персоналу тощо безпосередньо на стадіоні. 

Окрім того, що стадіон є домашньою ареною «Хоффенхайма», він приймав чимало міжнародних матчів та турнірів, у тому числі Чемпіонат світу серед жіночих збірних у 2011 році та чемпіонат Європи серед юнацьких збірних U19 у 2016 році. 

Грала тут і національна збірна Німеччини. Свій перший матч бундестім тут провів 29 травня 2011 року. Тоді за повного аншлагу на трибунах Німеччина перемогла Уругвай у благодійному матчі з рахунком 2:1. Наступні два товариських матчі національна команда провела на цьому стадіоні у 2018 (Німеччина – Перу 2:1) та 2022 (Німеччина – Ізраїль – 2:0) роках. Двічі грала тут і національна жіноча команда, у тому числі одного разу – офіційний матч Ліги Націй. 

Перший єврокубковий матч «Хоффенхайма» на «Рейн-Некар-Арені» відбувся 15 серпня 2017 року. Це була гра кваліфікації Ліги чемпіонів, у якій команда Юліана Нагельсманна протистояла «Ліверпулю» (1:2). Наступного сезону «Хоффенхайм», посівши третє місце у Бундеслізі, напряму кваліфікувався до групової стадії Ліги чемпіонів, матчі якої вперше приймала «Рейн-Некар-Арена». 

Окрім футбольних матчів стадіон у Зінсхаймі приймав поєдинки інших видів спорту, зокрема американського футболу та навіть хокею на льоду. 7 січня 2017 року тут проводилася третя в історії Зимова гра DEL (Німецька хокейна ліга). Це хокейна гра, яка проводиться кожні два роки на початку року. Це звичайна календарна гра Німецької хокейної ліги, яку переносять на великий футбольний стадіон. За присутності 25 тисяч глядачів на «Рейн-Некар-Арені» у дербі Баден-Вюртемберга «Адлер Мангейм» виграв у «Швеннінгер Вайлд Уінгс» з рахунком 7:3. 

З початку 2022 року у співпраці зі спонсором, якому присвячена комерційна назва арени PreZero, на стадіоні проводиться кампанія сталого розвитку, яка має на меті зробити PreZero Arena першим безвідходним стадіоном у Німеччині. Це включає, наприклад, впровадження багаторазової системи чашок і подальшу обробку скошеної трави в папір, який використовується для автографів. У квітні 2023 року TÜV Süd нагородила стадіон безвідходним статусом бронзової категорії, що зробило PreZero Arena першим європейським стадіоном з таким статусом. На початку травня 2024 року TÜV Süd отримав сертифікат срібної категорії. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер