Євген МАКАРЕНКО: «Забивати за «Динамо» мені дуже приємно»

Євген МАКАРЕНКО: «Забивати за «Динамо» мені дуже приємно»

Більше того, цей м'яч став дебютним для футболіста в динамівській футболці та другим у Прем'єр-лізі. Раніше він забивав лише запорізькому «Металургу», коли на правах оренди виступав за ужгородську «Говерлу». Кореспондент офіційного клубного сайту поспілкувався з Євгеном стосовно гри в Одесі та його вражаючого за виконанням удару.

- Чи сильно команду надломив пропущений м'яч? Після нього стало психологічно складніше грати?

- На жаль, в останніх іграх ми пропускаємо першими, на це звертав увагу й Сергій Ребров. Він наголосив, що, незважаючи на це, потрібно продовжувати показувати рівень, грати компактно, агресивно, не опускати голову та продовжувати нав'язувати свою гру. Думаю, загалом нам це вдавалося, показували свій рівень, але, на жаль, припустилися помилок в обороні та не змогли забити потрібну кількість м'ячів.

- «Динамо» виконало дуже багато передач із флангів, які ні до чого не призвели. Чому вони були неефективними?

- Ми, справді, намагалися більше грати через фланги, адже одесити дуже компактно діють в обороні, підстраховують один одного, тож це було вимушеною необхідністю. Можливо, передачі доходили не туди, куди потрібно, або добре грали захисники, але нам так і не вдалося втілити жоден навіс у забитий м'яч.

- Чи не здалося, що у грі з Чорноморцем» було занадто багато порушень правил та попереджень? Арбітр зовсім не давав боротися?

- Суддівство хотів би залишити обабіч. А боротьби було багато, тому що обидві команди хотіли перемогти. Звідси велика лількість порушень правил, але у футболі без цього ніяк.

- Чи можна назвати поєдинок із «Чорноморцем» генеральною репетицією перед півфіналом Кубка України?

- Якоюсь мірою, так, але я б не назвав цю гру репетицією. Це був надзвичайно важливий матч чемпіонату для нас. Але враховуючи, що незабаром ми знову зустрінемося з «Чорноморцем», звичайно, ми до них краще придивилися. Хоча й до першої гри ми доволі добре розібрали одеситів на теоретичному занятті й знали про них достатньо.

- В останніх матчах ви все частіше підключаєтеся до атак, робите небезпечні подачі, самі пробиваєте по воротах. Нарешті, це дало результат?

- Вважаю, можна було б говорити про якийсь результат, якби команда перемогла, чи мій гол виявився єдиним у матчі. Але в жодному разі, забивати за «Динамо» - це дуже приємно. Звичайно, відчуваю особливу радість, тому що це мій перший гол за рідну команду. Повторюся, шкода лише, що він не став переможним або вирішальним.

- Ви били правою ногою, хоча робоча у вас ліва. Як вирішилися на такий удар?

- Нам на установці тренери казали, що потрібно завершувати атаки ударами по воротах, нехай це буде простріл або подача з флангу. В останні хвилини матчу вирішився на удар, на щастя, м'яч опинився в сітці.

- Чи нагадав вам гол «Чорноморцю» ваш перший м'яч у Прем'єр-лізі запорізькому «Металургу», коли ви виступали за «Говерлу»?

- Я поки забиваю не так часто, хотілося б робити це регулярніше. Звичайно, я запам'ятав ці голи. Напевно, вони справді схожі - обидва були забиті з дальньої відстані.

- Й обидва вийшли дуже красивими...

- Це збоку видніше вболівальникам, журналістам та фахівцям, вони й мають оцінювати. Але, якщо чесно, мені самому ці м'ячі сподобалися.

- Хто вас першим привітав із голом?

- Хлопці по команді, потім після матчу - батьки та друзі.

- У матчі з одеситами ви отримали четверту жовту картку, прикро, що пропустите матч у Донецьку?

- Так, я засмутився через це. Але ми всі - одна команда, й будемо робити все, щоб перемагати в кожному матчі.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер