»Динамо» в Боснії. 10 навколофутбольних фактів

»Динамо» в Боснії. 10 навколофутбольних фактів

КВИТКИ. У зв’язку з нестабільною ситуацією в Сараєво керівництво однойменного клубу та влада міста вирішили обмежити кількість глядачів на стадіоні. Замість 35 тисяч у продаж надійшло 25 тисяч квитків. І всі вони були продані! У день матчу практично на кожній вулиці у центрі міста виставили лотки, завішані яскравими афішами. До слова, ціна на квитки становила 10 (центральні сектори) та 5 (бокові) марок. У переведенні на більш зрозумілу валюту – 6 та 3 євро.

ОРДИ ЗЛА. Саме так називає себе найбільш активна частина прихильників «Сараєво». За годину до матчу вони практично заповнили фанатські сектори, а при виході команд на поле розгорнули величезний банер із клубною символікою та надписом «Орди зла». Цікаво зауважити, що вболівальники не вщухаючи підтримували команду впродовж усього матчу. Гравці, у свою чергу, незважаючи на поразку, залишились на полі віддячити фанів за увагу.

БІЛО-СИНІ. Перекричати заведені сектори «Орди зла» групі динамівських фанів иявилось неможливим. Але заявити про себе і підтримати гравців прихильникам «біло-синіх» вдалось. На фото видно, як дина міські ультрас святкують перемогу улюбленців.

АВТОБУС. Довше за всіх на виході затримався автор переможного м’яча Максим Шацьких. Нападаючий, який завжди шанобливо ставиться до журналістів, хвилин п'ятнадцять добросовісно відповідав на їхні запитання, після чого побіг наздоганяти команду. Та, у свою чергу, активно шукала автобус, який припаркувався у кілька сотнях метрів від домовленого місця. Не дивлячись на це динамівці в чудовому настрої вирушили до готелю, а переночувавши, вилетіли до Києва.

ТРАНСЛЯЦІЯ. І таке буває у вік технічного прогресу. За однією із версій, у передачу картинки із Сараєво до Києва втрутилась… гроза. Телевізійники двадцять хвилин ловили супутник, який з’явився в полі зору лише після того, як динамівці відкрили рахунок.

ГЕТРИ. Весело виглядали троє динамівців, погулюючи а аеропорту у височезних гетрах. Папе Діакате та Ісмаель Бангура спеціальні спортивні гетри, які покращують кровообіг, знімають набряки та втому, привезли із Франції. Тарасові Михалику свою пару, видану ще в лондонському «Арсеналі», подарував Олег Лужний. Новинкою зацікавились і інші динамівці. От тільки у продажі в Україні таких поки що немає. Купити їх гравці подумують під час найближчого вояжу за кордон.

М’ЯЧІ. Згідно з традицією, команди грають м’ячем, наданим господарями поля. «Сараєво »тренується та грає Adidas Teamgeist, офіційним м’ячем Кубка світу-2006. «Динамо», партнером якого є «Адідас», уже другий рік грає офіційним м’ячем Ліни чемпіонів Adidas Finale Sportivo, розфарбований у червону зірку. Утім, із новим м’ячем динамівці особливого дискомфорту не відчували, про що розповіли по завершенні зустрічі. Цікаво, що друга і третя команди «Динамо» також грають м’ячем Adidas Teamgeist.

КОНФЕРЕНЦ-ЗАЛА. Не звикли працівники стадіону імені Асима Ферхатовича до напливу журналістів. Ложе преси як таке відсутнє, зайвим буде говорити пор наявність Інтернету та інших систем комунікацій. У крихітній конференц-залі для зустрічі з тренерами команд не помістилася б і п’ята частина акредитованих журналістів. Співробітники арени не розгубились, оперативно перенесли столи та стільці в… коридор. Тут місця вистачило всім.

ФУТБОЛКИ. Кілька тисяч глядачів прийшли на стадіон у бордових «сараєвських» футболках із емблемою…Ліги чемпіонів. Таким чином уболівальники підтримали улюбленців, а клуб поповнив казну аж ніяк не зайвими коштами. Ціна футболки коливались від 29 до 30 марок (12-18 євро).

ДОРОГУ ПІШОХОДАМ. У середині другого тайму диктор стадіону зробив оголошення, яке стосувалось власників авто. Тим, хто прихав на матч на чотириколісному другові, рекомендувалось упродовж півгодини після фінального свистка не їхати додому, звільнивши дорогу для пішоходів. Можливо, це послужить підказкою нашим організаторам у вирішенні проблеми своєчасної евакуації глядачів зі стадіону.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер