Зустріч старих друзів-динамівців

Зустріч старих друзів-динамівців

Тут зібралися колишні представники динамівської академії (випускники 1970-1980-х рр.), аби відзначити 40-річчя випуску групи 1959 р.н., яка тренувалася під керівництвом Анатолія Молотая (на фото), Віктора Шевченка, Вадима Сосніхіна. На той час, завершуючи своє навчання у школі «Динамо», усі хлопці марили футболом. Так воно спочатку й складалося – представники різних дивізіонів чемпіонату СРСР із радістю запрошували до себе перспективних футболістів, але зіркова кар’єра склалася далеко не в усіх. Хтось знайшов своє покликання в журналістиці, хтось пов’язав своє життя з медициною, хтось емігрував до інших країн у пошуках кращої долі…

Але всі вони знайшли час, аби приїхати та побачитися зі старими друзями-одноклубниками, погравши, як у старі-добрі часи, на полі бази на Нивках у футбол. Де виросли, де сформувалися, як люди, де їх з поміж п’яти тисяч таких же київських хлопчаків відібрали для занять у футбольній школі «Динамо». Тим паче, згадати є про що – зокрема, група випускників СДЮСШОР (Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву) «Динамо» 1959 року народження стала 4-разовими чемпіонами Києва, володарями Кубку Києва, віце-чемпіонами УРСР, бронзовими та срібними призерами ЦР СРСР «Динамо» (за що всі гравці отримали звання кандидатів у майстри спорту СРСР), призерами міжнародних турнірів у Білорусі, Молдові та Угорщині, фіналістами чемпіонатів УРСР та СРСР тощо. Найпомітнішим випускником тієї групи був Олександр Сліпченко, який провів чотири сезони в дублі «Динамо», зіграв 5 матчів за основний склад (за часів головного тренера Валерія Лобановського), став чемпіоном СРСР 1979 року в чемпіонаті дублерів. На жаль, у 39-річному віці він залишив цей світ…

Як зазвичай буває в подібних товариських матчах, за підсумками безкомпромісної, але при цьому коректної боротьби, фінальний свисток зафіксував результативну нічию – 5:5.

Після же зустрічі на футбольному полі її учасники склали меморандум на ім’я президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса з пропозицією у травні наступного року на честь святкування 90-річчя від дати заснування ДСТ «Динамо» зібрати в Києві всіх випускників клубної СДЮСШОР, починаючи з 1946 року, та провести товариський матч за участі випускників усіх років (кожен рік випуску буде представлений одним вихованцем), а також влаштувати гала-концерт на честь усіх динамівців Києва.

І це було б гідно. Адже колишніх динамівців не буває, й усі вони заслуговують на увагу та любов багаточисленної армії шанувальників славетної команди.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер