»Зоря» – «Динамо» – 0:1. Перемога без надзусиль

»Зоря» – «Динамо» – 0:1. Перемога без надзусиль

«Динамо», здобувши мінімальну перемогу в Луганську, наблизилося ще на один крок до чемпіонства. Впродовж усього матчу перевага нашої команди не викликала сумнівів, а результат зумовив гол-красень у виконанні Тіберіу Гіоане в дебюті другого тайму.

Провівши на тижні важкий матч 1/2 фіналу Кубка УЄФА проти «Шахтаря», наставник «Динамо» Юрій Сьомін, як і обіцяв, провів певну ротацію в стартовому складі. Місце у воротах зайняв Шовковський, лінію захисту склали Юссуф з Асатіані в центрі і Мандзюк з Несмачним по флангах. Місце в центрі поля зайняв Єременко, який упродовж певного часу не тренувався через температуру, фланги були закріплені за Гіоане (зліва) і Гусєвим (справа). Під нападниками грав Кравченко, а основну загрозу воротам «Зорі» мав створювати дует Бангура-Зозуля. Таким чином, у порівнянні з матчем у Кубку УЄФА проти «Шахтаря» у складі «Динамо» вийшло вісім нових футболістів.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. «Зоря», сконцентрувавши всі сили на підступах до свого штрафного майданчика, вміло захищалася і не давала більш іменитому супернику створювати моменти біля воріт Комарицького. За такої гри особливо небезпечними є дальні удари, але й із цим компонентом у футболістів «Динамо» не особливо складалося – пострілам Кравченка (двічі) й Єременка не вистачало точності. Треба зазначити, що Сергій провів не найкращий свій матч і з роллю плеймейкера в даному поєдинку не впорався. Також не відзначалася гостротою і пара нападників: Бангура часто загравався і втрачав м’яча в достатньо перспективних ситуаціях, а Зозуля відзначався активністю, але по-справжньому небезпечних моментів біля воріт луганців у Романа не було.

В перерві наставник «Динамо» випустив на поле лідера команди Алієва, який замінив Кравченка. Й Олександр ледь не забив першим же дотиком у грі. Бангура заробив штрафний метрах у сорока від воріт господарів, і Алієв звично потужним ударом направив м’яча в поперечину. Втім, на забитий м’яч шанувальникам «Динамо» довелося чекати недовго. На 52-й хвилині Бангура, поборовшись за м’яч на лівому куті штрафного майданчика, навісив на дальню стійку, Зозуля головою скинув м’яча на Гіоане, а Тіберіу в падінні через себе відправив сферу до кута воріт Комарицького!

Забитий м’яч зумовив подальший перебіг матчу. Футболісти «Динамо» не особливо прагнули подвоїти свою перевагу, тоді як «Зоря» безуспішно намагалася шукати щастя біля воріт Шовковського. Єдиний небезпечний момент біля воріт «Динамо» господарям вдалося створити на 73-й хвилині, коли Болохан дальнім ударом струсонув стійку. В той же час, динамівці також мали шанси забити: спочатку удар Алієва зі штрафного парирував воротар, а незабаром після пострілу Бангура ворота «Зорі» вдруге в матчі врятувала поперечина.

Таким чином, завдяки перемозі в Луганську «Динамо» зберегло комфортний відрив від «Шахтаря». В чотирьох матчах, що залишилися до закінчення чемпіонату, нашій команді необхідно набрати одне очко, щоб достроково стати чемпіоном України. Втім, на даний момент усі думки динамівців про майбутній поєдинок із «Шахтарем» за право зіграти у фіналі останнього в історії Кубка УЄФА.

ЗОРЯ – ДИНАМО – 0:1 (0:0)

"Зоря":
33.Комарицький, 10.Цимакурідзе, 28.Курилов (17.Колесниченко, 75), 5.Дурай, 16.Гринченко, 23.Болохан, 4.Омоко, 6.Каменюка – кап, 11.Шевчук (9.Антонов, 68), 18.Жуніор, 20.Бага (21.Молдован, 55).

"Динамо": 1.Шовковський – кап, 4.Гіоане, 10.Бангура, 11.Єременко (5.Вукоєвич, 78), 14.Кравченко (8.Алієв, 46), 20.Гусєв (36.Нінкович, 66), 26.Несмачний, 29.Мандзюк, 32.Асатіані, 40.Юссуф, 49.Зозуля.

Гол: Гіоане (52).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер