Збірна України достроково вийшла на Євро-2020!

Збірна України достроково вийшла на Євро-2020!

У поєдинку з Португалією «жовто-синіх» влаштовувала й нічия, аби виконати завдання та кваліфікуватися на Євро, але підопічні Андрія Шевченка з перших же хвилин пішли вперед і доволі швидко відкрили рахунок – уже на 6-й хвилині відзначився вихованець «Динамо» Роман Яремчук, який зараз виступає в Бельгії за «Гент».

Подвоїти перевагу українцям удалося на 27-й хвилині. Динамівець Віталій Миколенко, який проводив свій лише 7-й матч у футболці національної команди (окрім Віталія, також із перших хвилин на поле вийшов Олександр Караваєв, для якого це був 24-й поєдинок за «жовто-синіх»), виконав блискучий простріл із лівого флангу до штрафного майданчика, а там захисники забули про Ярмоленка, й Андрій із улюбленої лівої ноги пробив повз воротаря.

Після перерви «жовто-сині» вдало стримували атаки чемпіонів Європи аж до 72-ї хвилини, коли Степаненко «заробив» друге попередження, залишивши команду в меншості, а Криштіану Роналду реалізував пенальті, забивши свій 700-й м’яч за кар’єру!

Утім, цей гол так і залишився для гостей єдиним у зустрічі. Після фінального свистка, який зафіксував перемогу збірної України 2:1, футболісти не стримували своїх емоцій та сліз. МИ – НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ! Примітно, що вперше в історії наша національна команда напряму кваліфікувалася на європейську першість через відбірний етап: 2012-го «жовто-сині» як господарі взагалі оминули кваліфікацію, а 2016-го пробилися на Євро, здолавши у плей-оф команду Словенії.

Відзначимо, що фінальна частина Євро-2020 пройде у 12 містах 11 країн світу з 12 червня до 12 липня наступного року.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер