Завершили перший збір упевненою перемогою!

Завершили перший збір упевненою перемогою!

Гра розпочалася незвично рано, о 11:15 за місцевим часом, причому ще й стартувала на 15 хвилин раніше від часу, запланованого напередодні. Пов'язано це було з тим, що вже сьогодні наша команда на кілька днів повернеться додому, щоб побачитися з рідними, відпочити та набратися сил перед другим збором.

Нагадаємо, ще вчора вдень «біло-сині» зіграли інший контрольний матч – проти пловдивського «Локомотива» (2:0). Між цими іграми не минуло й доби, а тому в сьогоднішній зустрічі з перших хвилин грали ті гравці, які вчора отримали менше ігрового часу.

Місце у воротах зайняв капітан «Динамо» Олександр Шовковський, праворуч в обороні діяв Данило Сильва, який повернувся до гри, ліворуч – Андрій Цуріков, пару центрбеків склали Євген Хачеріді та Віталійс Ягодінскіс. У центрі півзахисту розташувалися Огнєн Вукревіч, Мігель та Денис Гармаш. На вістрі атаки діяв Дьємерсі Мбокані, а на флангах – Андрій Ярмоленко (праворуч) та Артем Кравець (ліворуч).

Початок зустрічі команди провели в доволі активному темпі. М'яч практично не затримувався в центрі поля. Але до реальних можливостей відкрити рахунок справа доходила рідко. Ближче до середини тайму наші тренери своїми підказками почали закликати своїх підопічних йти в пресинг, грати щільніше зі своїми гравцями, активніше атакувати, шукати вільні зони.

Динамівці Бухареста дисципліновано оборонялися, розриви між лініями в них були мінімальні, й «біло-синім» для того, щоб розкрити таку оборону, потрібно було діяти або швидше опонентів, або шукати нестандартні рішення в атаці. Активно підключалися до атак на своїх флангах крайні захисники – Данило Сильва та Цуріков. Наявність у центрі поля орієнтованого на оборону Вукоєвича дещо розвантажила від оборонних функцій та дозволила грати більше на атаку Мігелю та Гармашу, через яких будувалося більшість атак. Проте їхні паси часто не доходили до адресата й перехоплювалися румунськими футболістами.

До слова, ті, як і гравці іншої румунської команди, з якою «Динамо» зустрічалося кількома днями раніше, «Стяуа», діяли доволі жорстко, й, незважаючи на товариський статус матчу, часом ішли в ризиковані зіткнення, внаслідок чого арбітру часто доводилося переривати зустріч, фіксуючи порушення правил. Що стосується атакуючих дій команди з Бухареста, можна згадати лише нетривалий сплеск активності в період з 35-ї до 40-ї хвилини, найбільш небезпечним моментом якого став несильний удар Матея з меж штрафного майданчика, з яким без проблем упорався Шовковський.

У перерві Олег Блохін провів три заміни, замінивши воротаря та двох захисників: Максим Коваль, Александар Драгович та Євген Макаренко вийшли замість Шовковського, Ягодінскіса та Цурікова відповідно.

Ледь розпочалася друга половина зустрічі, як «біло-сині» вийшли вперед. На третій хвилині тайму Макаренко з лівого флангу з глибини виконав діагональну передачу до штрафного майданчика. На п'ятачку воротарського Гармаш випередив Григоре, одним дотиком прийняв м'яча, а другим розстріляв ворота румунської команди.

Незабаром наші футболісти організували й другий гол. Беланда, який вийшов першим на заміну вже впродовж другого тайму, з лівого флангу навісив до воротарського майданчика, де Мбокані перестрибнув двох захисників та головою переправив м'яча у ворота.

При цьому Юнесу на те, щоб зробити результативний пас, знадобилося навіть ще менше часу на полі, ніж Макаренку.

Румуни могли скоротити різницю в рахунку на 61-й хвилині, але спочатку форвард «червоних», який прорвався до воріт нашої команди, програв дуель Максиму Ковалю, а потім після подачі кутового Чикот із кута воротарського майданчика примудрився не поцілити у ворота.

Повністю змінивши склад, «біло-сині» довели рахунок до розгромного. Воротар бухарестців, який вийшов на заміну, невдало зреагував на підступний удар Сидорчука з лінії штрафного майданчика, відбивши м'яча прямо перед собою. Ще гірше зіграв захисник румунів Рус – від його ноги м'яч відскочив до Джермейна Ленса, який спокійно спрямував сферу в порожні ворота – 3:0.

За 10 хвилин до завершення зустрічі, рятуючи свої ворота, Коваль збив нападника бухарестського клубу, який прорвався до штрафного майданчика. Пенальті реалізував Григоре – 3:1.

«Біло-сині» завершили перший збір упевненою перемогою й тепер можуть летіти до Києва з почуттям задоволення від виконаної роботи.

Загалом за час збору команда Олега Блохіна провела шість контрольних матчів, у чотирьох здобула перемоги, ще дві завершилися внічию, загальна різниця м'ячів – 13:4.

6-й контрольний матч 1-го збору

01.02.2014 р. Сан Педро. Marbella Football Center. 110 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Бухарест, Румунія) – 3:1 (0:0)

 «Динамо» Київ: Шовковський (Коваль, 46), Данило Сильва (Рижук, 68), Хачеріді (Віда, 61), Ягодінскіс (Драгович, 46), Цуріков (Макаренко, 46), Вукоєвич (Аруна, 62), Мігель (Сидорчук, 60), Гармаш (Беланда, 53), Ярмоленко (Ленс, 61), Кравець (Гусєв, 60), Мбокані (Ідейє, 62).

«Динамо» Бухарест (стартовий склад): Белграден, Рус, Сербан, Григоре, Мансалі, Барбуяну, Філіп, Ротаріу, Білінські, Чикот, Матей.

Попередження: Гармаш (49).

Голи: Гармаш (47, гольовий пас – Макаренко), Мбокані (54, гольовий пас – Беланда), Ленс (77) – Григоре (80, з пенальті).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер