Юрій Сьомін: «Хочу взяти бар'єр, який раніше не підкорювався»

Юрій Сьомін: «Хочу взяти бар'єр, який раніше не підкорювався»

У середу вдень футболісти і тренери «Динамо» прибули до Парижа. Столиця Франції зустріла киян прохолодним вітром і сонцем, яке рідко виходило з-за хмар. Це типова погода для квітня місяця, причому міняється вона по кілька разів на день. На підтвердження цього, після обіду над містом пройшов легкий дощ. О 19.00 за місцевим часом футболісти «Динамо» вийшли на тренування на поле стадіону «Парк де Пренс». Незадовго до цього наставник динамівців Юрій Сьомін провів прес-конференцію, розповівши про останні новини з табору команди.

- В нас був дуже складний матч у чемпіонаті з донецьким «Металургом», – узяв слово Юрій Павлович. – Складним він був через те, що частина гравців прибула до команди напередодні гри. Довелося внести певні корективи: вперше в стартовому складі вийшов Юссуф, після тривалої перерви Бангура. Дали відпочити Єременку, він провів за національну збірну два матчі (28 березня і 1 квітня). Дали зіграти в Донецьку Богушу, який не виступав за збірну України. Після матчу з «Металургом» ми втратили Михалика. Дуже прикро, сталося це на рівному місці. Доведеться вносити зміни в гру команди в обороні. Перед цим травму отримав Кравець, який добре виглядав в останніх матчах. Ця втрата теж вносить певні корективи. А готувалася команда до матчу з «Парі Сен-Жермен» як завжди. Був вихідний день, потім тренування, підготовка до матчу.

- У «Динамо» в чемпіонаті України 15 очок відриву від «Шахтаря». Це означає, що команда може зосередитися на виступі в Кубку УЄФА?

- Ближче до нас знаходиться «Металіст», за втраченими очками ми випереджаємо їх на 14 очок. Щоб стати чемпіонами, нам необхідно набрати ще 11 очок. Ми не маємо права розслабитися, в кожному матчі будемо грати щосили, найсильнішим складом. Чемпіонат ще не закінчився, потрібно продовжувати грати. В минулому сезоні ми відставали від «Шахтаря» на 11 очок, а потім наблизилися до суперника на відстань 3-х пунктів. Гадаю, буде правильно концентруватися як на чемпіонаті, так і на Кубку УЄФА. Не варто забувати, що залишається Кубок України, в якому ми продовжуємо брати участь. У нас багато ігор у квітні, сподіваємося, що багато ігор буде й у травні. Але це в тому випадку, якщо добре виступимо в квітні.

- Ваше враження про Францію, про Париж?

- Найприємніші, вже весна наступила. Все в зелені... Надзвичайно красиве місто і країна. Чудовий стадіон «Парк де Пренс», блискуче поле. Прийде багато вболівальників. Завтра буде свято.

- В попередніх раундах Кубка УЄФА «Динамо» перший матч грало вдома. Виходячи з цього, стратегія на матчі з «ПСЖ» буде іншою?

- Стратегія буде, це точно. А яка – покаже гра.

- У вас є особисті стосунки з Ле Гуеном?

- Я одне знаю – це чудовий у минулому гравець і успішний нині тренер. Він дуже добре працював в «Ліоні». Здається, останнім часом «Парі Сен-Жермен» реально претендує на перемогу в чемпіонаті Франції. Тут теж видно його роботу.

- Тренуючи «Локомотив», ви двічі зупинялися в півфіналі єврокубків. У вас є мета перемогти в євротурнірі з «Динамо»?

- Звичайно, хто ж не хоче взяти бар'єр, який раніше брати не вдавалося?

- Ви напевно вивчали гру «ПСЖ» в останніх матчах. Погоджуєтесь, що головна проблема парижан в обороні?

- Я би так не став говорити. Це дуже збалансована команда, а слабкі сторони кожного суперника покаже гра. Якщо проблеми «ПСЖ» вдасться оголити, тоді буде позитивний результат.

- «ПСЖ» веде напружену боротьбу в чемпіонаті й має хороші шанси на перемогу. Як гадаєте, чи не зроблять вони ставку саме на цей турнір?

- Це їхні проблеми, вони не мають нас хвилювати. Одне можу сказати: коли ми грали з «Валенсією», нам говорили те ж саме. Але після поразки від «Динамо» гравці іспанців лягли на полі й плакали. Їм було дуже важливо пройти далі саме в Кубку УЄФА. Для футболістів, які виходять на поле, важлива конкретна гра. І щоб ті 45 тисяч, які заповнять стадіон «Парк де Пренс», пішли в доброму гуморі. Вони так хочуть. А ми, в свою чергу, хочемо задовольнити своїх уболівальників.

- Чи може «ПСЖ» піднести те, чого ви не чекаєте?

- Це дуже складне питання. Є певні награні комбінації і схеми, а є імпровізація. В парижан є кілька гравців, які дуже добре імпровізують. Передбачити це дуже складно.

Трохи пізніше до Юрія Сьоміна приєднався півзахисник команди Олександр Алієв.

- Ми дивилися багато матчів за участю «ПСЖ». У них хороша команда, але когось виокремити конкретно не можу. Відзначу колективну гру. З сильних якостей також відзначив би дії під час розиграшу стандартних положень. У суперника три-чотири гравці високого зросту, які добре грають головою.

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер