Юрій Сьомін : «Задоволений станом футболістів»

Юрій Сьомін : «Задоволений станом футболістів»

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін разом із командою почав підготовку перед стартом нового сезону. Уже сьогодні «Динамо» провело перше відкрите тренування, на якому Юрій Павлович розповів про нинішній стан справ у команді, а також про найближчі плани.

- Із відпустки вийшли всі футболісти. Першій групі гравців було призначено прибути на заміську базу в Конча-Заспі 10 червня. Друга група, яка була задіяна в матчах за збірну, вийде 16 червня. Третя ж група, в основному африканські хлопці, задіяні у відбірних матчах до чемпіонату світу, приступлять до роботи 1 липня. У них дуже важкий ігровий цикл, і до команди вони приєднаються безпосередньо на навчально-тренувальному зборі в Австрії.

- Як бачите, підготовка до сезону у нас пройде у стислі терміни. Але будемо з цієї ситуації виходити і старатись привести хлопців до одного рівня підготовки перед стартом нового сезону.

- Юрію Павловичу, коротка характеристика нових гравців – Огнєна Вукоєвича і Еммануеля Окодуви…

- За Вукоєвичем вы могли спостерігати в матчі Австрія – Хорватія, коли він вийшов на заміну на останніх десять хвилин гри. Опорний півзахисник, сильний фізично, забивний як для свого амплуа. Досить молодий – може в подальшому додавати і розвиватись.

Окодуву ви і так, напевно, знаєте за виступами в українському чемпіонаті. Зараз Еммануель також перебуває в розпорядженні своєї національної збірної, тому нічого нового сказати не можу.

- Чи не могли б ви прояснити ситуацію з Ващуком? Він все-таки іде чи залишається в «Динамо»?

- Це питання буде вирішено найближчим часом, оскільки у Влада закінчується контракт. У нас на тих позиціях, де грає Ващук, досить велика кількість виконавців, тому утримати його всіма силами не будемо. Тут є ще багато питань, і в першу чергу Ващук сам повинен визначитись, чого він хоче.

- Чи є гравці, які вернулись із відпустки з зайвої вагою?

- Таких немає. І я цим дуже задоволений. В усіх гравців досить гарний настрій, усі гарно відпочили і практично без травм. Виняток – Карлос Корреа, який отримав важку травму в матчі останнього туру в Харкові і зараз проходить відновлюваний курс після операції в Бразилії. Навіть враховуючи те, що операція пройшла успішно, як мінімум два місяці Карлос нам не помічник на футбольному полі.

- На даний момент у команді досить багато нападників – Окодува, Лисенко, Ярмоленко, Зозуля, Мілевський, Шацьких… Така конкуренція в команді тільки в лінії нападу?

- Ні, не лише. Конкуренція буде в усіх лініях, особливо враховуючи той факт, що підтягується до основного складу і молодь. У нас залишається місяць до старту нового сезону, і за цей час ми оцінимо потенціал кожного футболіста. А поспішати приймати остаточні рішення не станемо.

- Хто з молодих футболістів поїде на збори з командою?

- На збори поїдуть практично всі, хто був у головній команді минулого року.

- Якщо Шовковський піде з команди, хто займе місце у воротах?
- А хто вам сказав, що Шовковський піде? Я такою інформацією не володію.

- А Шацьких залишається в «Динамо»?

- Зараз Максим перебуває в розпорядженні своєї національної збірної, тому на даний момент я нічого не можу сказати з приводу його можливого переходу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер