Юрій Сьомін: «На матчі повинно приходити більше народу»

Юрій Сьомін: «На матчі повинно приходити більше народу»

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін трішки запізнився на відкрите тренування. Хоча Київ – не рідна для Юрія Павловича Москва, а дорожні затори у нас теж немаленькі. От і затримався тренер у дорозі…

Тим не менше, щойно з’явившись на футбольному полі, Сьомін відразу ж приступив до роботи. Після тренування Юрій Павлович відповів на питання.

- Чого ви очікуєте від матчу в Харкові?


- Нам буде дуже важко, адже «Металіст» - це дуже сильна команда, яка демонструє хороший футбол.

- Такі відкриті тренування сприяють появі нових зірочок у київському «Динамо»?

- Звичайно. Я вважаю, що проводити подібні заняття дуже важливо, особливо для молодих гравців команди, які можуть показати свою техніку перед уболівальниками і навчитись у старших товаришів застосовувати різноманітні прийоми. Для нас дуже важливо спілкування з нашими уболівальниками, важливо, щоб доброта і тепла атмосфера передавалась і футболістам. Ми не задоволені тим, що трибуни на нашому стадіоні не заповнені вщент під час матчів, адже Київ – це велике місто, тому на матчі повинно приходити більше людей.

- Чому сьогодні не тренувались Шовковський і Алієв?

- Шовковський отримав у минулій грі травму, а Алієв поїхав із другою командою на матч чемпіонату України серед команд першої ліги.

- Яка атмосфера в команді перед останнім туром чемпіонату? Хлопці вірять у благополучний для «Динамо» результат першості?

- А що ми можемо змінити? Ми можемо думати про себе, свою гру. Ніхто не знає, що станеться, адже це футбол. Сподіваємось на певне чудо.

Можу сказати, що за короткий період ми практично наздогнали «Шахтар», і не вистачає зараз самої малості. Перед початком весняної частини чемпіонату ми відставали на чотири очки від «Дніпра», на п’ять від «Шахтаря» і мали однакову кількість очок із «Металістом» і майже все це надолужили. Але, напевно, чогось не вистачило. Велику негативну роль зіграли травми Гусєва і Михалика, які вони отримали перед фіналом Кубка України. Достойно замінити їх ми так і не змогли.

- Коли Гусєв знову зможе вийти на поле?

- Для такої травми відновлюваний період зазвичай становить 5-6 місяців. Однак для Олега, думаю, він пройде швидше. Його нога вже в дуже хорошому стані, щодня він старанно працює відповідно до реабілітаційного циклу, настрій у нього відмінний, тому сподіваємось на його швидке одужання.

- В останньому матчі з «Металістом» ви будете експериментувати зі складом?

- Ні, експериментів не буде, тим більше, що Зозулю і Ярмоленка забирають на збори в юнацьку збірну, яка грає офіційний матч, і там без низ не обійтись. Хто на даний момент буде в кращому стані, того і поставимо.

- У Бельгазуані є шанс потрапити в склад?

- Відразу він, мабуть, на поле не вийде, але в резерві, думаю, буду.

- Сьогодні ми не бачили Юссуфа…

- Він травмований, сьогодні вранці він провів індивідуальне тренування з тренером з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні, але з м’ячем працювати поки не може.

- Немає ні Михалика, ні Юссуфа – хто ж у центрі захисту гратиме?

- Тараса немає вже давно, але ми шукатимемо варіанти, хто буде грати замість них.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер