Юрій Сьомін: «Про український півфінал думати зарано»

Юрій Сьомін: «Про український півфінал думати зарано»

За жеребкуванням чвертьфінальних і півфінальних пар Кубка УЄФА уважно стежив наставник «Динамо» Юрій Сьомін. Після її закінчення Юрій Павлович не виказав ані очевидної радості, ані розчарування:

- По-перше, команду «Парі Сен-Жермен» потрібно добре вивчити, проглянути матчі за її участі та проаналізувати, в якому стані вона знаходиться зараз. Тільки після цього можна буде говорити про силу суперника. Я не дуже добре знаю французів, але можу сказати – на цій стадії слабких суперників не буває.

- Які шанси «Динамо» на вихід до півфіналу?

- 50 на 50, як і в усіх команд перед матчами. А збільшаться вони чи зменшаться надалі – покаже гра.

- Знайомитися з французами почнете найближчим часом?

- Ні, найближчим часом будемо готуватися до матчу чемпіонату з київським «Арсеналом». Все інше будемо робити поетапно.

- В разі успіху «Динамо» знову потрапляє на українську команду – «Шахтар». Те, що півфінал може вийти українським, пригнічує чи радує?

- Я навіть про це не думаю, оскільки спершу нам потрібно зіграти в чвертьфіналі. Коли пройдемо далі, тоді й зосередимося на півфіналі. А зараз говорити про це немає сенсу.

- «Динамо» перший матч грає на виїзді, на відміну від поєдинків із «Валенсією» та «Металістом». Це має значення?

- До цього місце проведення першого матчу для нас не грало великої ролі. Все ж таки, ми вже пройшли дві команди – «Валенсія» і «Металіст». Але, в принципі, за статистикою вважається, що другий матч краще грати вдома.

- Чи буде «Динамо» прагнути забезпечити перевагу в першому поєдинку, щоб удома гралося спокійніше?


- Давайте до цього доживемо. Все буде залежати від того, яка кількість гравців буде в нас до цього часу, на яких позиціях можуть бути втрати і т.д. Тому сьогодні ще зарано про щось говорити.

- Як оціните шанси «Шахтаря» в протистоянні з «Марселем»?

- Так само, як і наші – 50 на 50. Дай Боже, щоб із французько-українського протистояння наші команди вийшли з максимальною кількістю набраних очок, для підвищення рейтингу країни. Це найголовніше.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер