Юрій Сьомін: «Переможемо, якщо покажемо хорошу гру»

Юрій Сьомін: «Переможемо, якщо покажемо хорошу гру»

Наставник «Динамо» Юрій Сьомін прийшов на передматчеву прес-конференцію разом із захисником Гораном Сабличем. Питання журналістів адресувалися як тренеру, так і гравцю.

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Напевно, немає потреби говорити, що завтра на нас чекає дуже важливий матч півфіналу Кубка УЄФА. Гадаю, кожна з команд гідна виходу до фіналу й перемоги у ньому. Впродовж всього року на кожному етапі чемпіонату України, Ліги чемпіонів і Кубка УЄФА через важкі травми в нас випадала величезна кількість футболістів, які не могли брати участь у тих чи інших іграх: Юссуф, Михалик, Діакате, Гусєв, Корреа, Мілевський, Кравець. Але кожного разу ми виходили, на мій погляд, з честю зі складних ситуацій. Нам не вистачає лише півкроку, щоб повернути чемпіонське звання, кроку – для виходу до фіналу Кубка УЄФА. Тому ми приїхали боротися. Я вірю в хлопців, вони добре тренуються, а за старанної роботи буде і результат. Якщо ми завтра покажемо хорошу гру – переможемо. Якщо ні – програємо. Футбол проста гра.

- В Луганську грав напіврезервний склад. На ваш погляд, це буде перевагою перед суперником?

- Матч покаже. На даному етапі ми могли собі дозволити провести невелику ротацію. Це було необхідно, оскільки, на мій погляд, в матчі з «Шахтарем» гравці були втомленими, у зв'язку з цим великій групі футболістів дали трохи відпочити. А чи було це рішення правильним, покаже завтрашня гра.

- Судячи з кількості гравців, які «висять» на картці, виходить, що «Шахтар» грає брутальніше. Яка ваша думка з цього приводу?

- Гадаю, статистика не завжди вірна. Я би навпаки сказав, що «Шахтар» – технічна команда, яка завжди грає за правилами. Іноді судді теж помиляються. На певній стадії Ліги чемпіонів у нас також було багато карток, Вукоєвич навіть пропускав гру.

- Не турбує факт, що Любош Михел, який працює в «Шахтарі», добре знайомий з усіма арбітрами?

- Нас усе турбує, і це зокрема.

- Ви працювали над серією післяматчевих пенальті, припускаєте такий результат?

- Досконально над цим не працювали, але в голові такий варіант, звичайно, тримаємо. Після деяких тренувань футболісти самостійно пробили одинадцятиметрові удари, по два-три рази. Значить, не виключають такого результату. Але спеціально ми цього не робили.

- Очевидно, що завтра «Динамо» потрібно буде обов’язково забивати. Якими тактичними чи педагогічними методами ви збираєтеся «народити» цей гол?

- Є багато тактичних варіантів. Три нападники? Гадаю, три їх буде, чотири чи п'ять – ролі не грає. Можливо, навпаки, буде лише один форвард і нам зручніше буде атакувати з глибини. В завершальній стадії головне – майстерність гравця. Саме це для нас важливо. Якщо хтось із наших гравців завдасть вирішального удару чи покаже хорошу дію, значить гол «народиться». Ми їх «народжували» і у Валенсії, і в інших містах.

- В Києві на трибуні був ваш товариш актор Барінов. Відомо, що завтра вболівати за «Шахтар» із Росії приїдуть Ігор Крутой і Йосип Кобзон. А чи будуть у вас і вашої команди особисті вболівальники?

- Обов’язково. Не буду називати по прізвищах, але з нашого стану також приїде багато вболівальників, як простих, так і відомих. Люди з’їжджаються на футбольне свято, всім цікаве це протистояння. Вважаю, як з одного, так і з іншого боку, вболівальники будуть у рівних кількостях. Барінов точно буде.

- Який стан Артема Мілевського?

- Вважаю, що травма – це коли людина не може грати через розтягнення чи, скажімо, пошкодження зв’язок колінного суглоба. А удари я не вважаю травмою. В цьому випадку футболіст має грати. Немає нічого страшного, що Артем дограв той матч до кінця. Зараз він живий-здоровий і хоче грати.

- Він вийде на поле?

- Звичайно, а як же!

- Після матчу в Києві ви сказали, що Мілевського нема ким було замінити. Але в той же час, за вашими словами, ті футболісти, які вийшли на заміну, не підсилили гру. Це означає, що у вас немає виконавців, які могли б підсилити гру команди?

- Ні, не означає. В тому матчі ми спрацювали невдало, підсилення не сталося. А завтра буде абсолютно інша гра, відрізняється і підготовка хлопців. Ми розмовляли на цю тему, гадаю, кожен із них відчув, скільки внеску зробив до загального успіху. Все це ми виправимо.

* * *

Горан САБЛИЧ, захисник «Динамо»:

- В останніх матчах Кубка УЄФА «Шахтар» жодного разу не пропустив, забивши шість м’ячів. За рахунок чого, на ваш погляд, можна перервати цю серію?


- Перш за все, за рахунок нашої хорошої гри, яку команда має показати. Ми чудово розуміємо – якщо хочемо грати у фіналі в Стамбулі, то маємо завтра забивати «Шахтарю». Гадаю, в першому матчі в Києві ми грали дещо нервово і не показали всього свого потенціалу. В нас є достатньо класних футболістів, наприклад, Мілевський, Алієв, Нінкович, Бангура, які зможуть використовувати моменти і забити.

- Чи є у вас відчуття, що іншого шансу пробитися до фіналу Кубка УЄФА може і не бути? Який настрій у команді в зв’язку з цим?

- Настрій у команді просто божевільний. На полі віддамо всі сили, щоб потрапити до фіналу.

- Не відволікають від завтрашнього матчу думки, що, можливо, в неділю «Динамо» стане чемпіоном України?

- Ні, в нас великий розрив між першим і другим місцем вже впродовж тривалого періоду. Тому те, що ми станемо чемпіонами, всі розуміли ще кілька турів тому.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер