Йосип ПІВАРИЧ: «Я дуже щасливий стати частиною такого великого клубу»

Йосип ПІВАРИЧ: «Я дуже щасливий стати частиною такого великого клубу»

- Йосипе, що ти можеш сказати про свій новий клуб? Чи спілкувався з кимось зі своїх нових партнерів по команді перед підписанням контракту?

- «Динамо» Київ - великий клуб, який завжди ставить перед собою високі завдання. У послужному списку клубу безліч трофеїв. Я дуже щасливий стати частиною такого великого клубу. Це відомий на весь світ клуб, який майже щороку виступає в Лізі чемпіонів. Нехай цього року «Динамо» не потрапило до Ліги чемпіонів, але обов'язково потрапить до Ліги Європи і досягне там великих успіхів. Перед трансфером я радився зі своїм співвітчизником, Домагоєм Відою. Він розповідав лише хороше про київське «Динамо».

- Напевно ти пам'ятаєш багатьох гравців «Динамо» за виступами за збірну Хорватії, адже зовсім нещодавно ти протистояв на фланзі лідеру «біло-синіх» Андрію Ярмоленку, коли Україна зустрічалася з Хорватією...

- Так, дуже добре пам'ятаю це протистояння, як і матчі загребського «Динамо» проти киян. Ще відтоді я запам'ятав Ярмоленка. Без сумніву, це гравець найвищого рівня. Будь-який європейський клуб хотів би мати такого гравця у своєму складі.

- Ти вже грав на домашньому стадіоні «біло-синіх», «Олімпійському». Як тобі атмосфера на стадіоні?

- Я чудово пам'ятаю матчі на цьому стадіоні й у складі збірної Хорватії, і за загребське «Динамо». Було дуже багато глядачів, якщо я не помиляюся, близько 50-ти тисяч. Було видно, що в Києві люди дуже люблять футбол, вболівають усією душею та серцем. Тому я щасливий, що буду виступати для київських уболівальників, та сподіваюся, що буду приносити їм лише радість своєю грою. У кожній грі, на кожному тренуванні я буду викладатися на сто відсотків та сподіваюся, що ми будемо здобувати багато перемог на радість нашим уболівальникам. Я вже ставав чемпіоном Хорватії, тепер моя мета - стати чемпіоном України з «Динамо».

- Які у тебе враження про Київ?

- Я вже достатньо знаю про Київ, але, на жаль, поки був тут лише по роботі. Однак тепер у мене буде більше часу насолодитися красою міста. Мені вже показали тренувальну базу «Динамо», вона мене дуже вразила.

- Яку характеристику ти дав би собі як гравцеві? Які ігрові якості вважаєш своїми сильними сторонами? Який футбол любиш?

- Я люблю діяти як в обороні, так і в атаці. Люблю підключатися до атак, роблю це регулярно, часто роблю передачі, доставляю м'яч до штрафного майданчика суперника.

- Що можеш сказати про стиль гри «Динамо»? Чого очікуєш від роботи під керівництвом Олександра Хацкевича?

- Стиль гри мого нового клубу в чомусь схожий на стиль гри загребського «Динамо». Ці клуби об'єднує те, що перед командами ставиться завдання перемагати в кожному матчі, що обумовлює тактику – домінування на полі. Головний тренер «Динамо» виклав мені вимоги до гравця моєї позиції - лівого захисника. Сподіваюся, що виправдаю очікування нового тренерського штабу.

- Чи можеш порівняти рівні чемпіонатів України та Хорватії?

- Звичайно, українська ліга сильніша за хорватську. Особливо це стосується грандів європейського рівня - київського «Динамо» і донецького «Шахтаря». Не хочу занижувати рівень хорватської ліги, але об'єктивно український чемпіонат сильніший.

- Ти вперше переходиш до іноземного клубу в якості досвідченого, зрілого футболіста. Чи є цей крок головним на даний момент у твоїй кар'єрі?

- Так, перехід до «Динамо» - це важливий етап мого життя і футбольної кар'єри, адже я приєднався до великого клубу. Я підписав контракт на три роки. Сподіваюся, що за цей час я принесу максимальну користь «Динамо» і що всі будуть задоволені моєю грою.

- Якими мовами ти володієш? Якою мовою будеш спілкуватися в команді?

- Трохи знаю англійську, але, звичайно, моя рідна мова – хорватська. Втім, я не переживаю з цього приводу, адже мені допомагатимуть Берислав і Домагой, поки я буду вчити українську або російську.

- Чи є у тебе кумири у світі футболу?

- З самого дитинства моїм ідолом був Роберт Ярні. Також мені завжди імпонувала гра Райана Гіггза.

- Ти вже визначився з ігровим номером у «Динамо»?

- Так, буду грати під 23-м номером. Ті номери, які я хотів у першу чергу, вже зайняті. 23-й номер - новий для мене. Сподіваюся, він принесе мені удачу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер