XIX Меморіал Макарова. ФК «Енергія» – «Динамо» U-21 – 0:2

XIX Меморіал Макарова. ФК «Енергія» – «Динамо» U-21 – 0:2

Цього разу молодіжній команді «Динамо» під керівництвом Валентина Белькевича протистояла ФК «Енергія».

Вже звично наставник 21-річних вирішив зіграти різними складами в кожному з таймів. Після перерви на поле повернувся лише Кузик. Від звичної ж схеми з двома атакуючими хавбеками, а також двома форвардами, один із яких діє з глибини, фахівець також не відмовився.

Старт зустрічі запам'ятався доволі високими швидкостями та великою кількістю браку в атаці з обох сторін, а також упевненою грою голкіпера «Динамо» Олексія Шевченка. Воротар був надійний як під час дальніх ударів суперника, так і під час гри на лінії. Вище за всілякі похвали він зіграв після грубої помилки центрбеків, які дозволили гравцю «Енергії» вийти віч-на-віч. Шевченко ж, вчасно вибігши з воріт та скоротивши кут обстрілу, спромігся відбити потужний постріл форварда «червоних» на кутовий.

До активу динамівців запишемо дуже небезпечний, хоча й неточний удар із п'яти метрів від Ореста Кузика після прострілу з правого флангу. Загалом же, в першому таймі гра проходила без воріт.

Початок другої половини зустрічі мало чим відрізнявся від першої – знову боротьба в центрі поля, хоча й із перевагою «Динамо». Непоганий удар вдався Лук'янчуку, який пробив у захисника після розіграшу кутового. А ось чому Полегенько, який вийшов віч-на-віч із воротарем на 55-й хвилині, вирішив його перекидати – залишається лише здогадуватися. Голкіперу, витягнувшись у стрибку, вдалося дотягнутися до м'яча та перевести його через поперечину.

Свіжість та молодість гравців «Динамо» зіграла свою роль на 65-й хвилині. Вадим Петров завдав блискучого удару по воротах практично з лінії штрафного майданчика, відкривши рахунок у поєдинку.

Ще за дві хвилини перевагу «біло-синіх» збільшив Лук'янчук! Кузик навісив із кутового до центру воротарського майданчика, а центрбек «Динамо», звільнившись від опіки, спокійно переправив сферу до сітки – 2:0.

Буквально відразу ж «Енергія» могла відіграти один м'яч, але дальньому удару лівого хавбека з 30-ти метрів не вистачило влучності – «круглий», залетівши за спину Бущану, облизав поперечину та вилетів за межі поля.

Третій цвях у ворота номінальних господарів поля мав забивати нестримний Кузик, якому, судячи з його активності та швидкості на старті підготовчого періоду, не складе проблем відіграти навіть не 90, а всі 180 хвилин або більше. Отримавши м'яча зліва, динамівець пройшов уздовж лінії штрафного майданчика, «хитнув» захисника, а потім із правої ноги пробив по центру на силу. На жаль, саме там стояв воротар.

Свій другий шанс відзначитися забитим м'ячем у матчі втратив Полегенько. Усе той же Кузик знову видав пас урозріз на капітана, а той, не зближуючись із воротарем, неточно пробив у дальній кут.

«Енергія» ж, змирившись, судячи з усього, з невдачею, практично не переходила центр поля, а в тих рідкісних випадках, коли їм усе ж таки вдавалося дістатися штрафного майданчика «біло-синіх», надійно діяли захисники. Тут також варто відзначити впевнені дії Павла Лук'янчука.

Підсумок поєдинку – впевнена перемога динамівських дублерів із рахунком 2:0. Свій наступний матч вони проведуть 21 січня проти чернігівської «Десни».

XIX Меморіал Макарова

19.01.2014 р. с. Чапаївка. НТБ «Динамо». 100 глядачів

ФК «Енергія» – «Динамо» U-21 – 0:2 (0:0)

«Динамо» 1-й тайм: Шевченко, Шевчук, Бурда, Головко, Нагорний, Ореховський, Харатін, Мироненко, Кузик, Яровий, Бесєдін.

«Динамо» 2-й тайм: Бущан, Нестеренко, Головко, Лук'янчук, Норенков, Чумак, Любко, Кузик, Полегенько, Петров, Тищенко.

Голи: Петров (65), Лук'янчук (67).

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер