Нічия в Полтаві

Нічия в Полтаві

І «Динамо», і «Ворскла» в середу провели кубкові матчі, проте наставники обох команд зробили мінімальну кількість замін у стартових складах після цих поєдинків.

У порівнянні з грою проти донецького «Металурга», у складі «Динамо» з перших хвилин не було Сидорчука та Ленса, замість яких грали Вукоєвич та Ярмоленко. Якщо ж порівнювати склад сьогодні з грою тижневої давнини проти «Карпат», то отримуємо все ті ж дві зміни – Вукоєвич та Ідейє замість Сидорчука та Мбокані.

У складі «Ворскли» порівняно зі 120- хвилинним поєдинком проти «Волині» Янузі та дискваліфікованого Дедечко замінили Чеснаков та вихованець динамівської академії Міщенко.

Ігрові аспекти

З перших хвилин матчу стало зрозуміло, що господарі, віддавши територію гостям, будуть основну увагу приділяти обороні.

Команда Блохіна до цього в черговий раз виявилася неготовою. Повільний, немов у сповільненій зйомці, розіграш м'яча без труднощів переривали два оборонних редути полтавців.

Зрідка динамівці все ж створювали загрози воротам Непогодова. Найнебезпечніший із них виник після класного пасу Мігеля на Ярмоленка, який перебував на куті штрафного майданчика. Андрій змістився в центр та катнув м'яча на Беланду, а той у дотик п'ятою вивів Ідейє прямо на ворота. Браун із Гусєвим не розібралися, хто з них має завдати вирішального удару, й захисники встигли вибити м'яча на кутовий.

На 33-й хвилині несподівано для всіх і, мабуть, навіть для самих себе, полтавчани повели в рахунку. Після розіграшу штрафного в центрі поля (не з місця, де було порушення!) Громов закинув м’яча за спини захисникам «Динамо». Коваль невиправдано пішов на перехоплення, але не встигнув, і Яхович з-за меж штрафного майданчика перекинув м'яча через Максима прямо в порожні ворота – 1:0...

Певний час динамівці приходили до тями, але на 40-й хвилині змогли зрівняти рахунок. Макаренко запустив лівим флангом Гусєва, Олег фінтом прибрав Сапая та віддав у центр штрафного майданчика точно на Ярмоленка. Андрій виграв боротьбу в центрбека «Ворскли» та пробив у дотик. Непогодов не без труднощів на цей удар зреагував, але м'яч відскочив назад у центр штрафного майданчика, де першим був Беланда, який також ударом у дотик поцілив уже в порожні ворота – 1:1.

Наприкінці тайму полтавчани знову вийшли вперед, забивши з пенальті після того, як м'яч у штрафному майданчику влучив у руку Вукоєвича.

Початок другої половини зустрічі ще більше погіршив положення «Динамо». На 50-й хвилині Ідейє без причини, коли гра була в іншій частині поля, ззаду вдарив Курилова, що було помічено суддівською бригадою та призвело до вилучення нігерійця.

Серія проведених замін, яка мала за мету посилення атакуючої гри навіть у меншості, особливих дивідендів не принесла. М'яч у ногах у «біло-синіх» не тримався, а про осмислену командну гру мова й зовсім не велася. Все йшло до поразки гостей, як уже на першій компенсованій хвилині Ярмоленко навісив до штрафного майданчика «Ворскли», захисники не змогли розібратися в простій ситуації, м'яч прийняв Аруна та з розвороту пробив у кут воріт Непогодова – 2:2!

Ключовий момент

На 50-й хвилині зустрічі Браун Ідейє з незрозумілої причини вдарив ззаду під коліно Курилова в неігровій ситуації, за що й був влучений із поля. Після цього динамівцям, які й без того грали не дуже добре, стало на полі ще складніше...

Топ-персона

Найкращим у «Динамо» в плані конструктиву та осмислених дій був Юнес Беланда.

У першому таймі він двічі знаходив гострі продовження й до того ж сам забив. Його заміна, пов'язана з провиною Ідейє, позбавила «біло-синіх» останнього козиря у створенні небезпеки біля воріт «Ворскли».

Прем'єр-ліга 2013/14. 11-й тур

29.09.2013 р. м. Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського. 12,500 глядачів

«Ворскла» – «Динамо» – 2:2 (2:1)

«Ворскла»:
Непогодов, Даллку (к), Громов, Маркоські, Чеснаков, Яхович (Янузі, 71), Сапай, Пердута, Курилов, Ребенок, Міщенко (Скляр, 83).

«Динамо»: Коваль, Сильва, Хачеріді, Драгович, Макаренко, Мігель, Вукоєвич (Ленс, 59), Гусєв (к), Аруна, 71), Беланда (Мбокані, 55), Ярмоленко, Ідейє.

Голи: Яхович (33), Громов (45, з пенальті) – Беланда (40), Аруна (90+1).

Попередження: Курилов (19), Маркоські (56), Сапай (77), Скляр (85) – Макаренко (17), Хачеріді (35), Вукоєвич (56), Драгович (79).

Вилучення: Ідейє (50).

Статистика (у дужках – статистика за підсумками першого тайму)

«Ворскла»

Статистика

«Динамо»

2 (2)

Голи

2 (1)

39 (40)

Володіння м'ячем (%)

61 (60)

6 (3)

Загалом ударів

10 (4)

5 (2)

Удари в рамку воріт

4 (2)

1 (1)

Удари повз ворота

6 (2)

0 (0)

Стійки/поперечини

0 (0)

6 (2)

Кутові

3 (3)

4 (2)

Офсайди

4 (1)

29 (11)

Порушення правил

17 (11)

4 (1)

Жовті картки

4 (2)

0 (0)

Червоні картки

1 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер