Восьмий кубковий фінал Олексія Михайличенка

Восьмий кубковий фінал Олексія Михайличенка

Для наставника киян це був 3-й тренерський вирішальний матч, а раніше він п'ять разів брав участь у подібних поєдинках, будучи гравцем.

МИХАЙЛИЧЕНКО-ФУТБОЛІСТ

«Динамо»

Олексій Михайличенко двічі виходив на поле у фіналах Кубків СРСР і обидва рази зробив вагомий внесок у перемогу «Динамо».

У 1987-му році він провів повний матч проти мінського «Динамо». Той поєдинок вважається одним з найдраматичніших в історії вирішальних поєдинків у Кубках СРСР. Кияни відігралися з 1:3 і в серії пенальті обіграли суперника. Один з голів із «точки» після закінчення 120-ти хвилин забив і Михайличенко.

У 1990-му «біло-сині» провели найбільш вражаючий із точки зору підсумкового результату фінал. Динамівці розбили московський «Локомотив» 6:1, а Олексій Михайличенко відзначився забитим голом (відкрив рахунок у поєдинку) і результативною передачею (у третьому м'ячі киян).


«Сампдорія»

За регламентом Кубка Італії 1990/1991 фінал складався з двох поєдинків. Перший матч «Сампдорія» програла на виїзді «Ромі» 1:3, а Михайличенко на полі не з'явився.

У матчі-відповіді він вийшов на поле на 56-й хвилині замість Джованні Інверніццо. Генуезці не зуміли відігратися - 1:1 і Кубок поїхав до Рима.


«Рейнджерс»

У складі шотландського суперклубу Михайличенко також двічі грав у фіналі Кубка. Але от не так успішно, як із «Динамо».

У 1992-му році «Рейнджерс» у напруженому матчі здолали «Ейрдріоніанс» 2:1. Олексій провів на полі весь поєдинок.

У 94-му фаворит вирішального матчу «Рейнджерс» несподівано поступився «Данді Юнайтед» 0:1. Михайличенко вийшов на заміну на 23-й хвилині замість Гарі Стівенса.


МИХАЙЛИЧЕНКО-ТРЕНЕР

Усі три виходи у фінал Кубка були в Україні на чолі «Динамо».

У 2002-му році динамівці в драматичному матчі поступилися «Шахтарю» 2:3 в додатковий час. Справедливості заради слід зазначити, що до фінального поєдинку Олексій Михайличенко був асистентом Валерія Лобановського, а очолив команду після смерті легендарного наставника.

У наступному році «Динамо» під керівництвом Михайличенка взяло реванш, обігравши «Шахтар» у не менш драматичній зустрічі - 2:1 (вирішальний гол Діого Рінкон забив на 90+1 хвилині).

Події вчорашнього вечора свіжі в пам'яті. Це другий національний Кубок, виграний Михайличенком-тренером і 5-й за кар'єру Олексія Олександровича в якості гравця і головного тренера.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер