«Валенсія»: п'ятий матч поспіль без перемог

«Валенсія»: п'ятий матч поспіль без перемог

У 21-му турі Примери «кажани» приймали на «Местальї» (за присутності 37,000 глядачів) каталонський "Еспаньйол". Клуб із Барселони був сусідом «Валенсії» по турнірній таблиці, випереджаючи її на одне очко та перебуваючи на одну сходинку вище.

Місце у воротах господарів звично зайняв Дієго Алвес. Крайніми захисниками стали мексиканець Гвардадо (ліворуч) та португалець Жоао Перейра (ліворуч), а центральну вісь оборони склали француз Матьє та ще один португалець, капітан Рикардо Кошта. У середині поля місця опорників отримали вихованець «Барселони», який належить лондонському «Челсі», Оріоль та Дані Парехо, який нещодавно виступав за московський «Спартак». Ще одним футболістом у цьому тріо став аргентинець Банега, а його співвітчизник П’ятті розташувався на лівому крилі середньої лінії. Суто атакуючі ролі було довірено виконувати трохи відтягнутому бразильцю Жонасу й висунутому на вістрі Алькасеру. Відзначимо, що такий же самий стартовий склад Хуан Антоніо Піцці виставив і в попередній виїзній зустрічі чемпіонату проти «Малаги» (0:0).

Перший тайм видався не лише видовищним, але й багатим на голи. Тон йому задала стартова десятихвилинка, протягом якої команди встигли обмінятися результативними атаками. Вже на третій хвилині Джон Кордоба вивів гостей уперед. Господарі відповіли негайно. За кілька хвилин Пако Алькасер зрівняв рахунок ударом зльоту з меж штрафного майданчика.

«Валенсія» на правах господарів поля грала першим номером, і на 32-й хвилині повела в рахунку. Навіс П’ятті з кутового влучним ударом головою замкнув один із найактивніших на полі Жонас. Однак перед перервою гостям вдалося відігратися. Арбітр призначив пенальті у ворота Алвеса, який реалізував Серхіо Гарсія.

Якщо в першому таймі «Еспаньйол», діючи переважно на контратаках, створив ненабагато менше небезпечних моментів, ніж суперник, то в другому таймі перевага «Валенсії» була значною. Однак втілити створювані моменти в голи підопічним Піцці не вдалося.

Звернемо увагу на заміни, які зробив у другому таймі головний тренер «кажанів». Всі вони, що називається, були за позиціями, але все ж із акцентом на більш різноманітні атакуючі дії. Мічел, який вийшов замість Банеги раніше за всіх, доволі добре провів відведений йому час на полі й навіть міг забити, потужно пробивши у «дев'ятку» воріт Касільї. А ось Каналес, який замінив Парехо, явно перетримував м'яча й нічого корисного в плані підсилення гри не додав. Так само, як і колумбійський форвард Дорлан Пабон, який замінив Алькасера. За десять хвилин, що залишалися до завершення матчу, він лічені рази взагалі доторкнувся до м'яча.

Додамо, що «Валенсія» п'ятий матч поспіль не може перемогти. Можливо, цю негативну серію буде продовжено. У наступному турі на команду чекає поєдинок з іншою, набагато більш іменитою каталонською командою – «Барселоною». Матч на «Камп Ноу» відбудеться наступної суботи, 1 лютого.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер