УПЛ. 19-й тур. «Динамо» - «Шахтар». Прев’ю (+ ВІДЕО)

УПЛ. 19-й тур. «Динамо» - «Шахтар». Прев’ю (+ ВІДЕО)

Цей довгоочікуваний матч відбудеться в середу, 16 квітня, на НСК «Олімпійський» 

Стартовий свисток головного арбітра зустрічі, Анатолія Абдули, пролунає рівно о 20:00.

«Динамо»: момент істини

У минулому турі «Динамо» мало чудову нагоду наблизитись на відстань усього двох очок від лідерів. Тоді, в разі перемоги над «гірниками» у середу «біло-сині» вже обійшли би їх у турнірній таблиці.

Проте у Львові команда зазнала непередбачуваної втрати, не зумівши втримати переможний для себе рахунок, який встановлювався двічі протягом матчу.

Як і раніше, динамівцям треба будь-що перемагати принципового суперника та прямого конкурента за чемпіонство. Хоча, навіть, у випадку перемоги «біло-синіх», вони не зможуть одразу наздогнати «гірників», у яких до того ж об’єктивно легший календар матчів, що залишились.

У будь-якому разі зараз не слід забігати вперед, а слід думати тільки про найближчий матч, який без сумніву є одним із вирішальних наприкінці сезону. Адже ця гра для «Динамо» стане останньою в сезоні проти одного з прямих конкурентів за «золото», однієї з команд так званої «топ-четвірки», останнім «поєдинком за шість очок».

Але навіть якщо не враховувати надважливість зустрічі в турнірному плані, принциповість протистояння не може не впливати на настрій гравців. На них чекає справжнє всеукраїнське дербі.

Як і в останніх зустрічах Олегу Блохіну доведеться вкотре вирішувати кадрові проблеми у складі своєї команди: «Дублюючим складом виходити проти «Шахтаря» неможливо, ви ж самі розумієте. На початку сезону було по дві людини на позицію, а тепер - самі бачите. Хачеріді з «Шахтарем» точно не зіграє. Драгович під великим питанням. Сильва грав із ушкодженням. Точно повернуться дискваліфіковані. Гармаш підвернув ногу після першого тайму, намагався щось зробити в другому».

Отже, перед грою з «Шахтарем» ситуація з травмованими не покращилась.

Проте відбули строк дискваліфікації Огнєн Вукоєвич (на фото) та Юнес Беланда, уникнули чергового попередження всі ті, кому загрожувала дискваліфікація на матч із «гірниками», а саме: Андрій Ярмоленко, Олег Гусєв, Лукман Аруна, Денис Гармаш та Сергій Сидорчук.

«Шахтар»: незвична нестабільність

Здавалось би, «Шахтар» відійшов від поразки від «Дніпра», впевнено здолавши «Металіст» та «Карпати». Проте, в поєдинку з «Ворсклою» на «гірників» чекав черговий неприємний «сюрприз».

Поразка в Полтаві може дуже негативним чином вплинути на чемпіонські плани команди Мірчі Луческу. Тепер у матчі з принциповим суперником на «Олімпійському» «Шахтар», так само як і «Динамо», навряд чи влаштує інший результат, окрім перемоги.

На думку румунського тренера, основна причина нестабільної гри «гірників» у цьому сезоні криється у неякісній організації гри, у нестачі досвіду в багатьох гравців, а також у відсутності справжніх лідерів:

«Раніше у складі були гравці більш досвідчені, ніж зараз. Футболісти, які їх замінили, важливі виконавці сьогодні в нашому складі - Дуглас Коста, Тейшейра, - не кажучи вже про новачків, повинні вчитися, як виграється чемпіонат, завойовуються титули. У сучасному футболі на першому плані організація гри, повна самовіддача в єдиноборствах, рух. І лише потім талант».

Капітан «гірників» Даріо Срна вважає, що ця поразка дуже сильно відкинула його команду назад у чемпіонській гонці: «Ця поразка фактично вбила нас. Вважаю, що ми зробили великий крок назад на шляху до чемпіонства».

На відміну від динамівців, у стані «гірників» ситуація з травмованими не виглядає настільки критичною. Вже повернувся після незначного пошкодження Алекс Тейшейра, який провів повний матч із «Ворсклою». До травм Дмитра Чигринського всі вже напевно звикли, та й відсутність Ісмаілі навряд чи має суттєво вплинути на гру команди.

Через дискваліфікацію матч проти «Динамо» пропустить Фред, який отримав четверте у сезоні попередження на останніх хвилинах гри в Полтаві. Уникнув можливої дискваліфікації Едуардо, в якого в пасиві також було три жовті картки, проте його вчасно замінив Луческу по ходу зустрічі.

Баланс зустрічей із «гірниками» все ще на нашу користь

Загалом суперники провели між собою 44 поєдинки. 18 з них виграли кияни, 12 закінчилися внічию й у 14 сильнішими були гравці «Шахтаря». Баланс забитих м'ячів - 62:50 на користь нашої команди. 

У Києві перевага «біло-синіх» більш очевидна: 13 звитяг, п’ять «мирних» угод и лише три перемоги за «гірниками», різниця м'ячів - 38:18 на користь «Динамо».

Щоправда, останній раз динамівці були сильнішими за команду Луческу 1 травня 2011 року, розгромивши суперників 3:0…

Остання зустріч команд

Прем'єр-ліга 2013/2014. 4-й тур

04.08.2013 р. м.Донецьк. «Донбас Арена». 52,667

«Шахтар» – «Динамо» – 3:1 (1:1)

«Шахтар»:
 Каніболоцький, Срна (к), Ракицький, Кучер, Шевчук (Соболь, 82), Хюбшман, Гречишкін (Едуардо, 46), Тайсон, Тейшейра, Коста (Фред, 74), Адріано.

«Динамо»: Коваль, Сильва, Хачеріді, Селін, Тремулінас, Мігель, Гусєв (Ленс, 61), Аруна, Беланда (Ідейє, 71), Ярмоленко (к), Безус, 78), Мбокані.

Голи: Срна (2), Едуардо (51), Тейшейра (84) – Беланда (8).

Попередження: Кучер (34), Адріано (59) – Аруна (45), Ярмоленко (56), Хачеріді (59), Мбокані (75).

Остання зустріч на НСК «Олімпійський»

Прем'єр-ліга 2012/2013. 23-й тур

7 квітня 2013. Київ, НСК «Олімпійський». 66,879 глядачів

«Динамо» - «Шахтар» - 1:2 (1:1)

«Динамо»: Коваль - Данило Сильва, Віда, Михалик, Тайво (Селін, 46), Мігель, Гармаш, Аруна (Безус, 75), Гусєв (к), Ярмоленко, Ідейє.

«Шахтар»: П’ятов, Срна (к), Ракицький, Кучер, Шевчук, Степаненко (Хюбшман, 46), Фернандіньо, Мхітарян, Тайсон (Дуглас Коста, 63), Едуардо (Кривцов, 90+2), Луїс Адріано.

Голи: Ярмоленко (10) - Мхітарян (44, 75)

Попередження: Аруна (13), Ярмоленко (15), Данило Сильва (23) - Степаненко (18), Ракицький (28), Фернандіньо (42)

Вилучення: Ракицький (90, повторне попередження).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер