Вдала кінцівка, що принесла нічию

Вдала кінцівка, що принесла нічию

Не стала винятком і друга контрольна зустріч «біло-синіх» на першому іспанському зборі проти ФК «Баку», який отримав у Марбельї репутацію міцного «горішка». Достатньо згадати, що до зустрічі з динамівцями підопічні відомого в минулому півзахисника мадридського «Атлетико» Мілінко Пантича зіграли безгольову нічию з дніпропетровським «Дніпром» та впевнено розібралися з бухарестським «Стяуа» (2:0).

Олег Блохін цього разу основні новації випробовував в обороні, де вперше зіграли з перших хвилин Бенуа Тремулінас (ліворуч), Євген Хачеріді та Сергій Сидорчук (обидва в центрі), а також дебютант Дмитро Рижук (праворуч). Місця опорників отримали Огнєн Вукоєвич та Лукман Аруна, у той час як крила атаки були віддані Андрію Ярмоленку (праворуч) та Роману Безусу (ліворуч). В атаці знову довіру отримали відтягнутий трохи назад Дьємерсі Мбокані та висунутий уперед Артем Кравець. Відзначимо, що до числа перших 11-ти у гостей потрапили четверо азербайджанців, у той час як у нас гравців із українськими паспортами було значно більше – семеро.

Динамівці з перших хвилин захопили територію, а бакинці побудували свою гру другим номером.

Уже на 15-й хвилині виникла перша реальна загроза воротам Агіля Мамедова. Ярмоленко вийшов віч-на-віч із воротарем, але вчасно не пробив, а вирішив у другій фазі атаки обводити Лукаса Хорвата та втратив м'яча. Гості відповідали контратаками, але потім у матчі, починаючи з 20-ї хвилини, відбулося своєрідне затишшя. На 30-й хвилині Рижука змінив Андрій Цуріков, а ще за шість хвилин «Баку» вийшов уперед, після того, як Джавид Гусейнов реалізував пенальті, призначений за гру рукою Сидорчука.

Положення динамівців ще до перерви могло стати ще складнішим, якби на 44-й хвилині досяг мети хоча б один із двох ударів Рауфа Алієва. Спочатку з лінії штрафного майданчика, а потім після подачі кутового. В обох випадках вище за всілякі похвали зіграв Олександр Рибка.

Стартова 10-хвилинка другої половини зустрічі була відзначена масованими атаками «біло-синіх».

Особливо проявляли активність Джермейн Ленс та Браун Ідейє. Бакинці, однак, стримали натиск динамівців та змогли перевести гру до спокійного русла.

Здавалося, гра так і завершиться поразкою «Динамо», але за хвилину до завершення основного часу матчу врятував стандарт. Олег Гусєв подав із кутового, Ідейє виграв верхову боротьбу та ударом головою спрямував м'яча у ворота – 1:1. У наступній атаці той же Ідейе вивів на рандеву з воротарем бакинців Ленса, але удар того парирував Нуреддіноскі...

Товариська зустріч

24.01.2014 р. м. Естепона. Поле тренувального комплексу «Аройо Енмедіо»

«Динамо» – ФК «Баку» – 1:1 (0:1)

«Динамо»: Рибка (Шовковський, 46), Рижук (Цуріков, 30 ; Данило Сильва, 46), Хачеріді (Драгович, 46), Вукоєвич (Віда, 46), Тремулінас (Макаренко, 46), Сидорчук (Мігель, 46), Аруна (Гармаш, 46), Безус (Гусєв, 46), Ярмоленко (Беланда, 46), Мбокані (Ідейє, 46), Кравець (Ленс, 46).

ФК «Баку» (стартовий склад): А.Мамедов, Гонсалес, Травнер, Етто, Ристович, Мустафаєв, Хорват, Жуніор, Ногейра, Гусейнов, Р.Алієв.

Голи: Ідейє (89) – Гусейнов (37, пен).

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер