У сотому матчі Руслана Ротаня за збірну Україна обіграла Японію

У сотому матчі Руслана Ротаня за збірну Україна обіграла Японію

Цей матч став уже третім в історії зустрічей України та Японії. Перед звітним матчем у статистиці очних поєдинків був абсолютний паритет – по одній перемозі з однаковим рахунком 1:0. Цікаво також, що «синьо-жовті» вперше проводили товариську зустріч у Бельгії.

Двоє із викликаних до національної збірної динамівців не потрапили до заявки на цей матч. Микита Бурда через пошкодження залишив тренувальний табір збірної, а Володимир Шепелєв відправився до розташування молодіжної збірної, на яку чекав важливий матчу відбору на ЧЄ-2019 проти Англії.

Нагадаємо, кілька днів тому команда Андрія Шевченка зіграла ще один контрольний матч – проти збірної Саудівської Аравії (1:1) у Марбельї, де «синьо-жовті» провели міні-збір у рамках підготовки до старту в новоствореній Лізі націй.

У тій грі у стартовому складі вийшли два динамівця, Євген Хачеріді та Віктор Циганков. У матчі з Японією зі стартових хвилин грав форвард київського «Динамо» Артем Бєсєдін, для якого цей матч став 9-м у складі національної збірної .

Україна розпочала зустріч активно, граючи першим номером, і вже на 21-й хвилині повела в рахунку після дальнього пострілу Ярослава Ракицького та рикошету від гравця збірної Японії. Наприкінці тайму рахунок було зрівняно – після розіграшу стандартного положення влучним ударом головою відзначився Томоакі Макіно.

На 62-й хвилині замість Руслана Малиновського на поле вийшов Віталій Буяльський, для якого цей матч став третім у футболці національної команди. За кілька хвилин Олександр Караваєв вивів «синьо-жовтих» уперед після пасу з флангу від Євгена Коноплянки.

На 79-й хвилині зустрічі динамівець Віктор Циганков (5-й матч за збірну) замінив Євгена Коноплянку, після чого відбулася історична подія – усоте у складі національної збірної на поле вийшов Руслан Ротань.

Таким чином, Руслан увійшов до так званого клубу «сотників», приєднавшись до ще двох гравців, яким підкорився цей знаменний рубіж – Анатолія Тимощука (144 матчі за збірну України) та нинішнього керманича «синьо-жовтих» Андрія Шевченка (111 матчів). У цьому ювілейному для Руслана матчі у бельгійському Льєжі Україна втримала перемогу з рахунком 2:1.

Японія — Україна — 1:2 (1:1)

Голи: Макіно (41) — Ракіцький (21), Караваєв (69).

Японія: Кавасіма, Нагатомо, Макіно, Сакаї, Уеда, Сібасакі (Накадзіма, 80), Ямагучі, Хасебе (к) (Місао, 82), Хонда (Кубо, 65), Харагучі (Усамі, 88), Сугімото (Кобаясі, 56).

Запасні: Хігасігучі, Накамура, Угаджин, Соджі, Морісіке, Курумая, Ендо, Моріока, Осіма, Осака.

Тренер: Вахід Халілходжич.

Україна: П’ятов (к), Бутко (Караваєв, 62), Ордець, Ракіцький, Соболь (Матвієнко, 62), Степаненко, Маліновський (Буяльський, 62), Коноплянка (Циганков, 79), Марлос (Петряк, 90+3), Зінченко (Ротань, 80), Бєсєдін.

Запасні: Бойко, Хачеріді, Кравець.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Барт Вертентен (Бельгія).

Попереджені: Харагучі (59), Уеда (68) — Степаненко (45), Соболь (53).

27 березня. Льєж. Стадіон «Моріс Дюфран».

Copyright © FC Dynamo Kyiv

*фото Олександра Осіпова

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер