U-21. 19-й тур. «Динамо» - «Шахтар». Прев'ю

U-21. 19-й тур. «Динамо» - «Шахтар». Прев'ю

Початок зустрічі о 16:00.

«Динамо»: труднощі з набором очок

У весняній частині чемпіонату України результати молодіжного складу «Динамо» залишають бажати кращого. У чотирьох поєдинках після відновлення сезону підопічні Валентина Белькевича здобули лише одну перемогу, та й ту в стартовому турі проти запорізького «Металурга» (6:1). А ось «Дніпро», «Металіст» і «Карпати» дозволили нашим молодим футболістам додати до своєї скабнички всього один пункт (нічия з львів'янами), що відкинуло «біло-синіх» аж на сьому сходинку.

Не обійшли стороною молодь «Динамо» проблеми зі складом, що особливо помітно було саме в поєдинку з «Карпатами». Мало того, що команда провела повний матч без замін, так ще й серед запасних у гостей значилися лише три польових футболіста і воротар.

Найсерйозніші проблеми наш «дубль» відчуває в центрі оборони, де проти все тих же «Карпат» грала експериментальна зв'язка центрбеків Лук'янчук-Головко. Але якщо перший - досить досвідчений гравець молодіжної команди, то для другого поява в стартовому складі команди «Динамо» U-21 стала першою у кар'єрі. Плюс полягає в тому, що проти львів'ян хлопці зіграли «на нуль».

Тепер же суперником нашої команди буде найбільш забивна команда турніру. До того ж у центрі захисту «дублю» доведеться обходитися без Валерія Болденкова, який відбуває дискваліфікацію. Чи буде делегований до лав резервістів хтось з першої команди - питання відкрите.

Особливо налаштовувати на гру з «Шахтарем» тренерам гравців напевно не доведеться, про що напередодні матчу офіційному сайту «Динамо» (Київ) повідомив капітан нашої молодіжки Павло Полегенько: «Хочеться, нарешті, перемогти «Шахтар», адже це принциповий для нас суперник. Так що мотивації буде більше, ніж досить».

«Шахтар»: посередній захист, сильна атака

До Києва команда португальського фахівця Мігеля Кардосо приїде в статусі лідера молодіжної першості за набраними очками («Іллічівець», який відстає від «гірників» на один пункт, має один матч у запасі).

Найсильніша ланка «дубля» «Шахтаря» в нинішньому чемпіонаті - атака. В 21 поєдинку молодіжної першості донецький колектив, який сповідує атакуючий і відкритий футбол, забив 61 м'яч (в середньому, близько трьох за гру), що, для порівняння, майже в два рази більше динамівського показника в 34 м'ячі. Пропускають «гірники» не так уже й мало (27 голів, однаково з «Динамо»), але кількість забитих з лишком перекриває цей мінус.

Порівняння показників кращих бомбардирів «Динамо» і «Шахтаря» також не на нашу користь. Якщо Артем Бесєдін в 16 матчах забив вісім голів, то Владлен Юрченко відзначився 17 разів у 18 поєдинках.

У весняній частині чемпіонату молодіжних команд «Шахтар» провів уже п'ять матчів, два з яких виграв («Металіст», «Карпати»), а ще три звів до нічиєї («Металург» З, «Дніпро», «Ворскла»). Останній раз майбутні суперники «Динамо» програвали 27 вересня донецькому «Металургу» (1:2).

Проти полтавчан «гірники», поступаючись по ходу зустрічі з рахунком 0:2, зуміли відігратись і здобути одне очко.

Старший тренер «оранжево-чорних» Мігел Кардосо явно був задоволений своїми хлопцями: «Знали, треба проявити шахтарський характер. Психологічна стійкість дозволила нам відквитати один гол і повернутися в гру. Після цього відчули, що можемо досягти більшого і звести матч до нічиєї. У кінцівці нам вдалося це зробити. Вважаю підсумковий результат цілком справедливим», - відзначив португальський фахівець.

Як і в «Динамо», на матч проти принципових суперників «Шахтар» залишився без основного центрального захисника - Сергія Вакуленка.

І в довершення всього сказаного нагадаємо, що останній візит «дубля» «Шахтаря» в Київ завершився нищівною поразкою «гірників» з рахунком 8:2, відставкою старшого тренера та розбитими мріями про золоті медалі чемпіонату U-21 сезону 2012/13.

Остання зустріч

Чемпіонат молодіжних команд U-21

03.08.2013. Донецьк, ЦС «Шахтар». 500 глядачів

«Шахтар» - «Динамо» - 3:0 (1:0)

«Шахтар»: Сарнавський, Ісмаілі, Воловик, Чигринський, Єфремов (Багдасаров, 85), Танковський, Коваленко (Шишка, 69), Болбат, Гришин, Юрченко (к) (Гринь, 76), Факундо Феррейра.

«Динамо»: Солдатенко, Болденков, Шевчук, Макаренко, Вукоєвич, Чумак (Нестеренко, 76), Харатін (Мілютін, 34), Полегенько (к), Цуріков, Нагорний (Кузик, 83), Тищенко.

Голи: Факундо Феррейра (15), Коваленко (49), Болбат (75).

Попереджений: Єфремов (24).

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер