Третя перемога на 1-му іспанському зборі

Третя перемога на 1-му іспанському зборі

Цей матч проходив на вже добре знайомому динамівцям головному полі футбольного центру в Марбельї (Marbella Football Center). Незважаючи на дощ, який пройшов уранці (гра, до слова, розпочалася о 16:30 за місцевим часом), поле було в ідеальному стані. Також варто додати, що зустріч проходила за комфортної для гри у футбол температури повітря – +12 градусів за Цельсієм.

Цього разу тренерський штаб відійшов від звичної для цього збору практики гри двома різними складами в кожному з таймів. На лавці запасних виявилося лише десять гравців. Можливо, це зроблено з тим, щоб грамотно розподілити сили та навантаження на гравців, адже менш ніж за добу «Динамо» доведеться зіграти ще один контрольний матч із, мабуть, сильнішим суперником – бухарестським «Динамо».

У порівнянні з попереднім матчем проти «Стяуа» в заявці «Динамо» не виявилося Бенуа Тремулінаса, який, як відомо, залишок сезону проведе в оренді за клуб французької Ліги 1 «Сент-Етьєнн». Не брав участі в матчі Роман Безус, який у попередній грі вийшов у старті. Знову лікарі вирішили поберегти крайніх захисників Данило Сильву та Євгена Селіна, які не брали участі й у попередньому поєдинку.

Зате знову зіграв правий захисник Дмитро Рижук, який в осінній частині сезону виступав за «Динамо-2». Він вийшов у стартовому складі, розташувавшись на звичному для себе правому фланзі оборони, в той час як на протилежному краю оборони з перших хвилин діяв Євген Макаренко.

Пару центрбеків звично склали Александар Драгович та Євген Хачеріді, щоправда, Женя вже на 19-й хвилині був замінений на Домагоя Віду. У центрі поля діяв Сергій Сидорчук. Лукман Аруна в опорній зоні розташувався ближче до оборони, а Юнес Беланда – до атаки.

Роль центрфорварда виконав Браун Ідейє, якого з флангів навантажували Джермейн Ленс та Олег Гусєв.

Незмінною залишилася лише ротація у воротарів – як і раніше, по одному тайму зіграли двоє з них. Цього разу ворота «Динамо» в першому таймі захищав Олександр Рибка, а в другому – Олександр Шовковський. За підсумками п'яти матчів більше за всіх таймів провів Рибка – чотири. По три зіграли Шовковський та Коваль. Імовірно, що саме останні проведуть по тайму в завтрашньому матчі – тоді в усіх трьох буде однакова кількість ігрового часу, проведеного за час збору.

Гра розпочалася зі звичної вже територіальної переваги динамівців. Вже на третій хвилині «біло-сині» могли відкрити рахунок. Ідейє перекинув голкіпера, який залишив ворота, проте свою команду врятував захисник «залізничників», який зупинив м'яча на лінії.

Окрім Брауна, в першому таймі воротам «Локо» реально загрожували Гусєв та Аруна, на останніх хвилинах удар головою Віди прийняла на себе поперечина. Однак до перерви розкрити оборону суперника нашим футболістам не вдалося.

Олег Блохін надав ігровий час усім своїм підопічним, які були заявлені на гру. Тільки цього разу заміни сталися не в перерві, а впродовж другого тайму. Остаточно склад оновився до середини другої половини зустрічі, при цьому з тих футболістів, які розпочали гру з перших хвилин, до фінального свистка у грі залишився лише Рижук.

Після всіх змін «Динамо» продовжило зустріч у такому складі: місце у воротах зайняв Шовковський, пару центрбеків склали Віда та Ягодінскіс, праворуч Рижук, ліворуч Цуріков, у центрі поля Мігель, Вукоєвич та Гармаш, атакуюче тріо склали Ярмоленко, Кравець та Мбокані.

Оновивши склад, динамівці почали, нарешті, забивати голи. На 69-й хвилині Ярмоленко з кута поля навісив на дальню стійку, де захисники «Локомотива», спантеличені змінами у складі суперника, не встигли вирішити, хто буде грати із Мбокані, й Дьємерсі без перешкод спрямував м'яча в кут воріт – 1:0!

Динамівці почали активніше грати флангами, створюючи один небезпечний момент за іншим. Рижук по черзі знаходив у штрафному майданчику Мбокані та Ярмоленка, проте тим не вистачало самої малості, щоб забити другий гол. Потім уже Мігель стріляв по воротах фірмовим ударом після скидки Ярмоленка – трохи неточно.

Другий м'яч назрівав, і він стався. На 86-й хвилині шедевр видав один із найактивніших на полі Ярмоленко. Андрій своїм слаломним проходом до штрафного майданчика залишив позаду трьох захисників і точно пробив у кут із 12-ти метрів.

2:0 – упевнена перемога «Динамо». Завтра команда Олега Блохіна завершить свій перший збір динамівським дербі із «одноклубниками» з Бухареста.

5-й контрольний матч 1-го збору

31.01.2013 р. Поле футбольного центру міста Марбелья. 50 глядачів

«Динамо» – «Локомотив» (Пловдив, Болгарія) – 2:0 (0:0)

Голи: Мбокані (69, гольовий пас – Ярмоленко), Ярмоленко (86).

«Динамо»: Рибка (Шовковський, 46), Рижук, Хачеріді (Віда, 19), Драгович (Ягодінскіс, 63), Макаренко (Цуріков, 63), Аруна (Вукоєвич, 56), Сидорчук (Мігель, 56), Гусєв (к) (Ярмоленко, 60), Беланда (Гармаш, 64), Ленс (Кравець, 61), Ідейє (Мбокані, 60).

«Локомотив»: Колєв, Лазаров (к), Н'Діайє, Феррарессо, Тодоров, Якимов, Маламов, Іліадіс, Георгієв, Трифонов, Бавін.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер