Тиждень міжнародних матчів за збірні: підсумки для динамівців

Тиждень міжнародних матчів за збірні: підсумки для динамівців

Найбільше першої команди вирушило до збірної України. Цього разу виклик від Андрія Шевченка отримали дев’ятеро динамівців – воротар Денис БОЙКО, захисники Микита БУРДА, Артем ШАБАНОВ, Віталій МИКОЛЕНКО, півзахисники Сергій СИДОРЧУК, Віктор ЦИГАНКОВ, Віталій БУЯЛЬСЬКИЙ, Микола ШАПАРЕНКО, Володимир ШЕПЕЛЄВ. На стартові матчі кваліфікації на Євро-2020 відправилися вісім динамівців – у Києві залишився Володимир Шепелєв.

Віталій Миколенко провів свої перші повні два матчі за збірну, Микита Бурда відіграв увесь матч проти Люксембургу а Віталій Буяльський виходив на заміну наприкінці обох матчів. Віктор Циганков у першій грі вийшов на заміну, а у другому матчі з’явився у стартовому складі і забив свій дебютний гол за національну збірну.

Португалія – Україна – 0:0

Миколенко – 90 хвилин, Циганков – вихід на 66-й хвилині, Буяльський – вихід на 87-й хвилині

Люксембург – Україна – 1:2

Миколенко – 90 хвилин, Бурда – 90,  Циганков – 90, гол, Буяльський – вихід на 88-й хвилині

Томаш КЕНДЗЬОРА провів два повних матчі проти Австрії та Латвії. У грі з австрійцями динамівець взяв участь у результативній атаці, а у поєдинку з латвійцями отримав попередження.

Австрія – Польща – 0:1

Кендзьора – 90 хвилин

Польща – Латвія – 2:0

Кендзьора – 90 хвилин

Беньямін ВЕРБИЧ вийшов у стартовому складі обох матчів збірної Словенії у кваліфікації Євро-2020. Він був замінений на 90-й хвилині гри проти Ізраїля і на 84-й хвилини матчу проти Македонії.

Після двох турів Польща з Кендзьорою впевнено лідирує у кваліфікаційній групі, а словенці посідають четверте місце.

Ізраїль - Словенія – 1:1

Вербич – 90 хвилин

Словенія - Македонія – 1:1

Вербич – 84 хвилини

Збірна Угорщини з Тамашем КАДАРОМ у складі у стартових матчах відбору поступилася Словаччині й обіграла Хорватію. Тамаш відіграв обидва матчі без замін.

Після стартових матч-днів угорці ділять третє місце зі збірною Хорватії, кольори якої захищає ще один динамівець Йосип Піварич.

Словаччина – Угорщина – 2:0

Кадар – 90 хвилин

Угорщина – Хорватія – 2:1 

Кадар – 90 хвилин

Молодіжна збірна України з Ахмедом Алібековим, Євгеном Смирним, Назарієм Русиним та чотирма орендованими іншими клубами динамівцями у складі виграла міжнародний турнір Antalya Cup-2019 у Туреччині. П’ять із шести голів збірної Руслана Ротаня забили динамівці: два – Русин, один – Смирний і ще по голу орендовані Лєднєв та Вантух.

Естонія U21 — Україна U21 - 0:0

Алібеков, Русин, Смирний – по одному тайму

Україна U21 — Македонія U21 - 3:1

Смирний – 90 хвилин, гол, Алібеков – 68

Україна U21 — Казахстан U21 - 2:0

Русин – 45 хвилин, гол

Латвія U21 — Україна U21 - 1:1

Алsбеков – 90 хвилин, Смирний – 90, Русин – 45 хвилин, гол

Міккель Дуелунд взяв участь у тренувальному таборі молодіжної збірної Данії, проте поки не брав участі у контрольних матчах.

Гравці молодіжної команди Владислав Кучерук, Денис Попов та Сергій Булеца були викликані до збірної України U20 на два контрольні матчі у Валенсії. Відзначимо, що гол Булеци став єдиним у грі з Південною Кореєю. 

Україна U20 – Південна Корея U20 – 1:0

Кучерук – 90 хвилин, Попов – 90, Булеца – 72 хвилини, гол

Уругвай U20 – Україна U20 – 1:2

Попов – 90 хвилин, Булеца – 70

Шестеро динамівців, а саме захисник Крістіан Біловар, півзахисники Богдан Білошевський, Ярослав Надольський, Георгій Цитаїшвілі, Артем Шулянський, а також нападник Владислав Супряга, у складі збірної України U19 під керівництвом Сергія Нагорняка вирушили до Італії, де відбувся вирішальний раунд відбору на Євро-2019. У кожному з трьох матчів голом відзначився динамівець Цитаішвілі. «Синьо-жовті» посіли друге місце в групі, а путівку до фінальної частини континентальної першості здобули італійці.

Україна U19 – Сербія U19 – 2:2

Білошевський – 90 хвилин, Цитаішвілі – 90 хвилин, гол, Надольський – вийшов на 59-й хвилині, Супряга – вийшов на 72-й хвилині

Італія U19 – Україна U19 – 3:1

Білошевський – 90 хвилин, Цитаішвілі – 90 хвилин, гол, Біловар – вийшов на 47-й хвилині, Шулянський – вийшов на 72-й хвилині

Бельгія U19 – Україна U19 – 2:5

Цитаішвілі – 90 хвилин, гол, Надольський – 70 хвилин, Біловар – вийшов на 74-й хвилині

*фото П. Кубанов

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер