»Шахтар» – «Динамо»: судді зі Швеції

»Шахтар» – «Динамо»: судді зі Швеції

Комітет арбітрів Федерації футболу України призначив бригаду арбітрів, яка обслуговуватиме завершальний матч першого кола сезону 2008/2009 між принциповими суперниками – донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо».

Вперше цього сезону матч внутрішнього чемпіонату за участю «Динамо» обслуговуватимуть іноземці. Арбітр у полі – Петер Фройдфельдт (Peter Fröjdfeldt) зі Швеції. Фройдфельдт зайнявся суддівством у 1992 році, а через п'ять років його почали залучати до матчів вищої ліги Швеції (Allsvenskan). Арбітр ФІФА з 2001 року.

За час своєї міжнародної кар'єри скандинав двічі зустрічався з українськими командами в рамках Ліги чемпіонів. У сезоні 2003/2004 в Києві «Динамо» обіграло московський «Локомотив» з рахунком 2:0 (двічі відзначився Діого Рінкон), а через три роки під наглядом Фройдфельдта «Шахтар» не зміг впоратися з іспанською «Валенсією», зігравши внічию 2:2 (у «гірників» забитими м'ячами відзначилися Жадсон і Фернандиньйо).

Найвищим досягненням у суддівській кар'єрі шведського арбітра поки що є фінал Кубка УЄФА 2007/2008, в якому пітерський «Зеніт» упевнено обіграв шотландський «Рейнджерс» з рахунком 2:0. Також на рахунку Фройдфельдта три матчі фінальної частини чемпіонату Європи: два матчі групового турніру (Голландія – Італія і Туреччина – Чехія), а також один чвертьфінал (Португалія – Німеччина).

Асистентами головного рефері працюватимуть його співвітчизники Магнус Сйоблом (Magnus Sjöblom) і Петер Мартинссон (Peter Martinsson). Функції четвертого арбітра виконуватиме Мартин Інгварссон (Martin Ingvarsson), також зі Швеції.

За організацією поєдинку стежитиме делегат ФФУ Юрій Махно, а оцінку роботі іноземної бригади дасть Олександр Кран з Харкова.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер