Сергій РЕБРОВ: «Сьогодні на полі дійсно була команда»

Сергій РЕБРОВ: «Сьогодні на полі дійсно була команда»

- За гру в таку погоду подякував хлопцям. Вони зробили собі додаткові тридцять хвилин гри, й забити в ній три м'ячі – дорогого варте. Віддали всі сили, а далі у нас складні ігри. Сьогодні на полі дійсно була команда, незважаючи на те, що ми в такому складі не грали ніколи.

- Оцініть гру молодих хлопців, в тому числі Тимчика, який у зв'язку з травмою Данило Сильви може стати основним на найближчі матчі...

- Ми сподіваємося на кожного гравця, даємо їм шанс. Давно стежимо за Тимчиком, за Очигавою, й що вони сьогодні вийшли в основному складі, це не лише через ротацію. Вони своєю грою заслужили, у них є характер, вони б'ються за «Динамо» Київ. Завжди намагаюся давати шанс молодим. Сьогодні вони вийшли й довели свою спроможність грати далі. Інших гравців у нас немає. І я радий, що молодіжна команда та U-19 дотримуються однієї системи гри й футболісти, приходячи до першої команди, розуміють наші вимоги на даній позиції. Це можна сказати про кожного молодого гравця. Зараз я не хочу акцентувати персональну увагу, тому що сьогодні дійсно була команда. Вони старалися й віддавали всі сили. Кажу це не лише про молодь. Той самий Рибалка сьогодні жодного разу не обрізався в центрі поля, грав практично й надійно, з користю для команди. Може йому дійсно після такої гри варто довірити капітанську пов'язку.

- З урахуванням щільного графіка матчів, додаткові сьогодні півгодини принесуть більше шкоди чи користі, враховуючи блискуче проведену кінцівку?

- Подивимося, як позначиться. Ми забили три м'ячі в додатковий час, і зробити це було непросто. Я бачив, як вони терпіли, старалися. Тридцять хвилин відберуть багато сил, але в нас хороша медична служба, яка, сподіваюся, відновить хлопців. До наступної гри вони будуть готові. Всі матчі у нас дажу важливі, сподіваюся, ми їх проведемо на високому рівні.

- Складається враження, Циганкова ви бережете, часто замінюєте у другому таймі. Він уже готовий вирішувати серйозні завдання та грати весь матч?

- Було б краще, якщо ви, журналісти, не будете після кожної гри говорити про Циганкова та повторювати, що у нього явний талант. Тоді цей гравець відчує, що у нього дійсно явний талант. Ви чудово знаєте, скільки у нього в минулому сезоні було травм, як часто його залучали до збірних. Два тижні грав, потім місяць лікувався. Я не хочу повторення цього, я на 100% упевнений, що, виходячи на поле, він віддає всі сили та бажання. Чому сталася остання травма? Відчув, що у другому таймі «смикнув» м'яз. Але не казав про це. «Я не можу таке сказати, я хочу грати», – зізнався після матчу. Сьогодні, замінивши його, зіграв на випередження. Дійсно, цей футболіст, на жаль, травматичний. Ми на нього сподіваємося, так само як і на всіх інших молодих гравців.

- У кількох епізодах помітна була неузгодженість між Рудьком та захисниками...

- Я не думаю, що в матчі з «Олександрією» була неузгодженість. Був важкий епізод, не розібралися. Сьогодні складно було, але Артур не помилився жодного разу, хіба що в другому таймі вибив м'яча невдало. У Артура дуже врівноважена психіка. Якщо щось відбувається, він грає у свій футбол, не звертаючи ні на що уваги. Це дуже важливо, особливо в наших іграх, де воротар має допомагати захисникам починати атаки.

- Сьогодні не було в заявці Ярмоленка, що з ним?

- У нього травма, можливо, навіть серйозна. Що буде далі, подивимося. Та кількість матчів, яку ми проводимо... У нас у чемпіонаті лише 12 команд, а ми весь місяць граємо фактично через два дні на третій. Напевно, це непросто, плюс гравці задіяні у збірних. Травми трапляються, тому що хлопці намагаються віддати всі сили на полі. Це непросто, накопичується втома й, на жаль, призводить до травм. Данило Сильві також, напевно, буде потрібна операція, завтра він летить до Барселони.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер