Сергій РЕБРОВ: «Перемогли, показавши непоганий футбол»

Сергій РЕБРОВ: «Перемогли, показавши непоганий футбол»

- Три поспіль гри вдома ми програли, це ненормально. Це був удар по нашій команді, про що всі чудово розуміли. Сьогодні, виходячи на поле, хлопці самі розуміли, наскільки важлива ця гра. Створили багато моментів, добре, що забили. І в попередніх іграх у нас були моменти. Сьогодні ж виграли, показали непоганий футбол - намагалися пресингувати, відбирали м'яч, практично нічого не дозволили створити супернику, за винятком останніх десяти хвилин. Можливо, наприкінці позначилася втома, комусь із гравців не вистачило сил. Подивимося, поговоримо, а сьогоднішню гру я вважаю непоганою.

- Після таких переможних ігор майбутня двотижнева пауза у зв'язку з матчами збірних вас не турбує?

- У нас після збірної буде гра з «Чорноморцем», а потім Ліга чемпіонів. Самі футболісти розуміють, що це дуже важливі гри. Але зараз ми на шість очок відстаємо від «Шахтаря», й будь-яка гра для «Динамо» на кшталт кубкової. Сподіваюся, повернувшись зі своїх збірних в гарному настрої, хлопці переключаться та готуватимуться до наступних матчів.

- Після поразки від «Зорі» ви сказали, що кризи немає, й відзначили, що в найближчих іграх команда посилить гру. Ви знали, що так і станеться, або вплинули інші чинники?

- Я не розумію, коли кажуть про «пік форми». А що, нам у перших іграх чемпіонату не потрібно було грати, не потрібно було старатися? Ми спеціально не готуємо команду до жовтня або листопада, або до матчів у Лізі чемпіонів. У проведених нами іграх, за винятком кількох, хлопці старалися. У тих матчах єдиною проблемою була концентрація уваги в обороні, при виходах у контратаку. Я радий, що сьогодні ми не пропустили й практично нічого не дозволили створити супернику. Не загадую й не кажу, коли команда вийде на пік форми. Побачив по хлопцях, наскільки вони були засмучені після поразок, що вони готові далі боротися. І в останніх іграх вони це довели. Я не вважав, що в нас була криза, й вірив, що в наступній грі команда покаже, на що вона здатна.

- Сьогодні «Шахтар» виграв, заборонивши «Зорі» використовувати орендованих гравців. У наступному матчі проти «Чорноморця» «Динамо» дозволить грати орендованим, тому ж Калитвинцеву?

- Якщо ви знаєте, Калитвинцев отримав травму й вибув десь на місяць. Що стосується участі орендованих гравців, усі питання в одному - який із клубів їм платить зарплату. Якщо граючим у «Зорі» орендованим гравцям «Шахтаря» платить зарплату «Шахтар», то як вони можуть грати проти свого клубу? Це буде ненормально. Не знаю, яка ситуація в «Шахтарі», але минулого року в нас був матч із «Говерлою». Як могли гравці ужгородців, яким ми платимо зарплату, грати проти свого клубу. У будь-якому випадку, за будь-якого результату матчу, вони будуть винні. Ще раз зазначу, це моя точка зору.

- У майбутній двотижневій паузі гравці «Динамо» проведуть контрольну гру?

- Ми намагалися знайти суперника, були варіанти з БАТЕ, мінським «Динамо», польськими командами... На жаль, не склалося. Перша ліга проводить календарний тур. Сьогодні я розмовляв із «Олімпіком», з яким ми граємо лише в наступному році. Можливо, в суботу зіграємо з ними. Інших варіантів немає. Якщо вдасться, буде хороший спаринг для гравців, що залишилися в розташуванні «Динамо».

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер