Сергій РЕБРОВ: «Кожне очко в Лізі чемпіонів украй важливе»

Сергій РЕБРОВ: «Кожне очко в Лізі чемпіонів украй важливе»

- Кожне здобуте очко в Лізі чемпіонів – важке, воно дуже важливе. Це розуміли і ми, і суперники. Звичайно, в першому таймі було дуже важко грати за такої атмосфери. Коли хлопці звикли, то, на жаль, пропустили м'яч, але я вдячний за те бажання, за ту віддачу, які були у нас у другому таймі. Бажання не тільки зрівняти рахунок, але і грати командою, створювати моменти. Я думаю, це важливо, адже у нас зараз багато гравців отримують перший досвід у Лізі чемпіонів, той самий Циганков. Звичайно, це очко дуже важливо в першу чергу для становлення команди. Я впевнений, далі ми будемо прогресувати.

- Чи задоволені ви результатом?

- Звичайно, я задоволений нічиєю, здобутою на виїзді. Причому нічиєю в матчі з дуже сильною, добре підготовленою командою. В першу чергу, ми поступалися в антропометрії, і стандартні положення у суперника завжди були небезпечні. Дуже важко грати на цьому стадіоні проти «Бешикташа», і, звичайно, я радий, що хлопці віддавали всі сили і душу грі і заслужили здобуте очко.

- У якому стані Віталій Буяльський?

- Подивимося, зараз важко говорити. Прилетимо до Києва, йому зроблять МРТ, тоді можна буде говорити про щось конкретне. Сподіваюся, все буде нормально.

- Чому вийшло два таких різних тайми у виконанні вашої команди?

- Тому що в першому таймі «Бешикташ» грав агресивно, намагався забити м'яч. А коли вони забили, у якійсь мірі вони заспокоїлися. Завжди у футболі буває два різних тайми, особливо коли команда грає внічию на виїзді або коли програє, йде вперед і намагається відігратися. Звичайно, ми не давали гравцям установку з перших хвилин сідати тому, ми дуже хотіли атакувати, особливо використовувати ті зони, які у нас були. Але не завжди це вдавалося, «Бешикташ» грав агресивно і намагався пресингувати. Ми грали на виїзді, повірте, це непросто, особливо на такому стадіоні.

- Для «Бешикташа» це була перша гра Ліги чемпіонів на новому стадіоні. Як вам атмосфера?

- Я відчув атмосферу цього стадіону, ще коли грав за «Фенербахче». Коли я пішов розминатися, щоб вийти на заміну, в мене почали жбурляти каміння. Сьогодні, слава Богу, нічого не кидали, але відчувалася атмосфера і підтримка, яка, я впевнений, допомагала «Бешикташу».

- Поява у складі Рудька – це кадрове рішення чи проблеми зі здоров'ям Шовковського? Як оціните гру дебютанта?

- Та проблем у нас немає. Грають ті, хто виграють конкуренцію. Таке ж питання можна задати з приводу Циганкова – чому він грає. Тому що виграє конкуренцію і доводить це на полі. Ми даємо шанс усім футболістам. Якщо щось не так в команді, звичайно, тренер собі не ворог, він дасть шанс молодим футболістам. Я намагаюся давати шанс молодим гравцям і сподіваюся, що вони будуть його виправдовувати й надалі. Коли не все добре з результатом, ми програли кілька матчів, є можливість дати шанс молодим.

- Порівняйте два матчі – з «Наполі» і «Бешикташем». З ким було важче грати? Чи змінилися перспективи «Динамо» на вихід з групи після сьогоднішнього результату?

- Гадаю, «Бешикташ» і «Наполі» - це абсолютно різні команди, які грають у різний футбол. Пробіг, інтенсивність, з якою грало «Наполі» в Києві, мене вражає. Я не уявляю, що вони робили вдома. Та інтенсивність кожного гравця, дисципліна на футбольному полі, мене дійсно вражає. Я дивився останні матчі «Наполі» і можу з упевненістю сказати, що команда заслужено домагається хороших результатів.

«Бешикташ» – команда, яка, особливо граючи вдома, з перших хвилин діє інтенсивно і прагне забити гол. Однак я вважаю, що сьогодні ми виконали свій план на гру, особливо в другому таймі. Зрівнявши рахунок, ми мали можливість забити ще.

Що стосується турнірних перспектив – про це я не думаю. Кожне очко в Лізі чемпіонів вкрай важливе, особливо враховуючи наш склад гравців, серед яких багато хлопців, які вперше відчувають запах Ліги чемпіонів. Я сподіваюся, це очко для них дуже важливе.

* фото А.Куцан

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер