Сергій РЕБРОВ: «Футбол «Дніпра» змінився»

Сергій РЕБРОВ: «Футбол «Дніпра» змінився»

- Сергію Станіславовичу, чи задоволений новий тренерський штаб «Динамо» першими двома іграми?

- Звичайно, адже ми виграли у «Зорі» та чемпіона Хорватії. Зараз гравці звикають до нових вимог, усвідомлюють філософію гри Олега Блохіна. Поки не можна говорити про результати роботи, однак підсумовуючи дві конкретні названі зустрічі, зазначу, що в них на перше місце вийшов саме результат.

- Чи можна говорити, що рівень «Зорі» був вищим за ваших загребських одноклубників?

- З чого ви робите такі висновки? З рахунку? Матчі були абсолютно різними і суперники сповідували різну тактику і ставлення до подій на полі. Наприклад, «Динамо» Загреб діяло дуже обережно, навіть програючи з різницею в два м'ячі. Нам пощастило забити швидкий гол і це приводить до висновків, що нам гра далася легко. Але це не зовсім так.

- Досить мало часу залишилося на підготовку до відповідальної зустрічі в Дніпропетровську. Як його провела команда?

- Як зазвичай. Без вихідних, з тренуваннями. Хіба що в четвер гравці отримали різне навантаження в залежності від того, хто і скільки часу провів на полі проти хорватів. Цей день був використаний для відновлення, щоб далі вже всі працювали, перебуваючи в однакових кондиціях.

- Відомо, що в коло ваших обов'язків входить «розвідка» про команди-суперниці в єврокубках. Тому доречно запитати і про враження від «Дніпра». Наскільки він вже дозрів для вирішення серйозних завдань?

- Думаю, слід про це було б запитати у Хуанде Рамоса. Однак і так всім зрозуміло, що дніпропетровці знаходяться в хорошій формі. Про це можна зробити висновок по грі в Донецьку проти «Шахтаря». Там гості не заслуговували на поразку. Другий приклад - вольова перемога в Швеції. Однак, незважаючи на попередні успіхи або невдачі, вважаю, що в неділю очі горітимуть однаково у гравців обох команд.

- Чи можна стверджувати, що Хуанде Рамос змінив команду, її почерк?

- Звичайно, футбол «Дніпра» змінився. Втім, так буває після приходу майже кожного фахівця. Команда більше стала використовувати гру в пас, а останнім часом ще й збільшилося бажання перемагати - наслідок психологічної роботи тренера.

- Готуючись до поєдинку, будете переглядати торішні гри з «Дніпром» або останні поєдинки суперника?

- Не бачу сенсу повертатися в минулий рік. Тоді ми в гостях виграли 4:0, але зараз все почнеться з рахунку 0:0. Обидві команди змінилися. Тому, безперечно, варто вивчити гру дніпропетровців останнього зразка. Зокрема, зустріч проти голландського ПСВ - мабуть, кращу для «Дніпра» в цьому сезоні.

- І останнє запитання про ваші нинішні обов'язки. Вони змінилися з приходом Олега Блохіна?

- У якійсь мірі, так. Новий головний тренер будує роботу по-своєму. Але, так чи інакше, ми робимо спільну справу, і будемо докладати великі зусилля, щоб вона мала позитивні наслідки.

www.fpl.ua текстовий переклад www.dynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер