Сенсація в Примері! Суперник «Динамо» переграє «Барселону»!

Сенсація в Примері! Суперник «Динамо» переграє «Барселону»!

Напередодні гри, в останній день трансферного вікна, «Валенсія» здійснила відразу кілька трансферів. Загалом за попередній місяць команда Хуана Антоніо Піцці віддала в оренди та продала цілу низку гравців – Банегу, Каналеса, Гуардадо, Пабона, Поштигу. Лише останній із перерахованих вище не брав участі в матчі минулого туру проти «Еспаньйола». Замість них левантійці підписали та взяли в оренду Сейду Кейта, Араужо, Варгаса, Сендероса.

У грі з «Барселоною» з новачків Піцці задіяв лише Варгаса, випустивши його лише наприкінці зустрічі. Стартова розстановка «Валенсії» виглядала так: Дієго Алвеш – Барраган (праворуч), Рикарду Кошта, Матьє (обидва в центрі), Бернат (ліворуч) – Хаві Фуего, Ромеу (опорні в центральній зоні) – Фегулі (праворуч), П’ятті (ліворуч), Парехо (висунутий під форварда) – Алькасер (на вістрі атаки).

Усі – перевірені виконавці, яким добре знайомий стиль гри «Валенсії». Також відзначимо, що тактична схема команди Піцці з двома опорними, двома фланговими та одним висунутим уперед півзахисниками, а також одним яскраво вираженим форвардом, анітрохи не змінилася в порівнянні з попередніми матчами.

Із перших хвилин каталонці захопили контроль над грою, довго розігруючи м'яча у фірмовому стилі на половині поля гостей, і часом небезпечно комбінуючи в безпосередній близькості від воріт. Усе це швидко втілилося в гол – на 7-й хвилині після розіграшу стандарту поблизу штрафного майданчика «Валенсії» м'яч метушився з одного флангу на інший, поки Санчес із дуже гострого кута не завдав підступного удару по воротах, зреагувати на який Алвешу не вдалося.

«Барселона» продовжувала володіти ініціативою, проте чим ближчою була перерва, тим меншим – тиск на гостей збоку підопічних Мартино. «Валенсія» витримала цей тиск, і на 44-й безпосередньо перед перервою несподівано зрівняла рахунок.

Дані Парехо перехопив м'яча, протягнув його до штрафного майданчика, віддав на Фегулі й, отримавши пас назад, у дотик переправив у ворота. Втім, це не був узагалі єдиний небезпечний момент біля воріт «блаугранас» у першому таймі. Той же Фегулі класно приклався з лівої з-за меж штрафного майданчика – Вальдес зреагував. Потім кіпер «Барси» припустивсяя грубої помилки на виході після подачі кутового, але Рикарду Кошта не поцілив у порожні ворота.

Початок другого тайму був ще більш шокуючим для чинних чемпіонів та лідерів чемпіонату Іспанії. На 48-й хвилині Фегулі в контратаці запустив правим флангом Баррагана, той навісив до центру, Алькасер виграв повітря та скинув м'яча головою трохи назад, де невисокий П’ятті ударом головою за дивовижною траєкторією перекинув м'яча через Вальдеса – 1:2!

«Барселона» побігла відіграватися, й на 54-й хвилині зрівняла рахунок. У штрафному майданчику «Валенсії» м'яч влучив у руку Рикарду Кошти, й арбітр вказав на «точку». Пенальті впевнено реалізував Мессі, який перервав свою безгольову серію, забивши гол у Примері вперше з вересня минулого року.

Здавалося, часу, щоб здобути перемогу, у господарів поля ще достатньо. Проте вже за п'ять хвилин підопічні Піцці знову глибоко шокували трибуни «Камп Ноу». Після вкидання ауту Фегулі сміливо пішов до штрафного майданчика «Барси» на кількох захисників, прорвався до лицьової та прострілив до центру, а Пако Алькасер у дотик переправив м'яча в кут воріт Вальдеса – 2:3!

До слова, Фегулі взяв участь у всіх трьох голах «Валенсії» й заслуговує на звання найкращого гравця матчу.

Знову повівши в рахунку, «Валенсія» продовжила грати на контратаках і досягла успіху, створивши за час, що залишився до завершення матчу, не менше небезпечних моментів, ніж суперник. На висоті в другій половині зустрічі діяла оборона команди Піцці. Положення фаворитів погіршилося після вилучення Хорді Альби на 78-й хвилині. Найбільш небезпечним моментом біля воріт левантійців в останні півгодини гри був вихід Мессі віч-на-віч із Дієго Алвешом уже в компенсований час – удар аргентинця був неточним.

Каталонці перевершили суперника й за кількістю ударів (20:8), й за процентним співвідношенням володіння м'ячем (66:34), й за кількістю виконаних кутових (9:5). Рідкісний випадок, але й порушували правила «блаугранас» частіше (18:7). Але, як відомо, у футболі головне рахунок на табло – 2:3. «Кажани» б'ють «Барселону» на виїзді!

Додамо, що «Валенсія» стала першою командою, якій вдалося в цьому сезоні забити «Барселоні» три м'ячі за один матч, і вперше з жовтня 2003 року переграла каталонців на їхньому полі. До слова, у вересневому поєдинку першого кола на «Местальї» «Валенсія» поступилася каталонцям із тим же рахунком – 2:3.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер