Щорічно у Києві проводитимуть День “Динамо”

Щорічно у Києві проводитимуть День “Динамо”

Захід проводитимуть щорічно у другу суботу вересня. Це ініціатива організаційного комітету сімейного фестивалю “Dynamo Family Fest”. Передбачається, що в день свята вихованці школи “Динамо” будуть проводити сімейний фестиваль, популяризуючи таким чином різні види спорту, що входять до “динамівської сім'ї”. Загалом, вихованці школи “Динамо” відомі не лише високими результатами у футболі, а й у боксі, боротьбі, фехтуванні, легкій атлетиці, плаванні, біатлоні, гімнастиці тощо.

«Це рішення сприятиме пропагуванню здорового способу життя. Адже передбачається проведення просвітницької роботи з уболівальниками різних видів спорту, а також популяризація “динамівського руху”. Саме створення та проведення таких заходів, як фестиваль «Dynamo Family», є тим гарантом та тим майданчиком, де сім’я має можливість згуртуватися. А спорт дійсно робить людину сильною, благородною та справедливою», - зазначила автор відповідного рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

Зазначену ініціативу підтримали такі відомі українські спортсмени-динамівці, як Вадим Гутцайт (український фехтувальник, шабліст, Олімпійський Чемпіон), Інеса Кравець (українська легкоатлетка, заслужений майстер спорту України, Олімпійська Чемпіонка), Ольга Харлан (українська фехтувальниця (шабля), Олімпійська Чемпіонка), Андрій Дериземля (український біатлоніст, призер Чемпіонату світу з біатлону) та інші.

Рішення підтримали 85 депутатів, інформує офіційний сайт Київської міської ради.

Нагадаємо, перший в історії Dynamo Family Fest відбувся 9 червня на території ДЮФШ «Динамо» на Нивках.

Після його проведення про ініціативу зробити фестиваль регулярним та затвердити на міському рівні заявив його організатор, випускник ДЮФШ «Динамо» Єгор Короткевич:

- Наша ініціативна група, заручившись підтримкою ФК «Динамо», звернулася до депутата Київради Алли Шлапак, яка також допомогла у проведенні фестивалю, з ініціативою запровадження на міському рівні «Дня Динамо». Спочатку думали в середині червня, але потім перенесли на другу суботу вересня. Коли завершиться сезон відпусток, усі гравці будуть у Києві. Київрада має найближчим часом проголосувати та зробити дату офіційною. Ми же зі свого боку, за підтримки ФК «Динамо», міської влади, усіх небайдужих до клубу організацій та шанувальників футболу, готові організувати масштабне свято. Можливо, провести його на Контрактовій площі або на Хрещатику. Як УЄФА створила під фінал Ліги чемпіонів фан-зону, зібравши тисячі вболівальників. Але це переважно були гості фіналу, туристи. Ми же, як кияни, хочемо зібрати жителів нашого міста, зробити на честь дня улюбленого клубу футбольне свято. А ввечері цього ж дня, якщо співпаде за календарем, широкою колоною піти на футбол та підтримати клуб у матчі чемпіонату України! Якщо раніше це здавалося нереальним, то зараз не сумніваюся, що нам усе вдасться. Забарвимо Київ у біло-сині кольори й покажемо всім любов киян до рідного клубу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер