»Рубін» – «Динамо» – 2:1. Казань узяти не вдалося

»Рубін» – «Динамо» – 2:1. Казань узяти не вдалося

У матчі-відповіді проти «Рубіна» перед «Динамо» стояло завдання підвищеної складності. Домашня поразка зобов’язувала «біло-синіх» атакувати в Казані, що підопічні Юрія Сьоміна й робили впродовж усього матчу. Але і про гру в обороні також не можна було забувати. За дві помилки в захисних діях динамівців покарали в кожному з таймів Дядюн та Медведєв. «Динамо» змогло відповісти лише м’ячем престижу у виконанні Олега Гусєва вже в компенсований час. Таким чином, програвши «Рубіну» за сумою двох матчів, «Динамо» продовжить участь у Лізі Європи.

На прес-конференції, яка проводилася напередодні поєдинку, Юрій Сьомін обіцяв сюрпризи супернику. В порівнянні з київським матчем у стартовому складі «Динамо» сталися дві зміни, й обидві стосувалися оборони – Попов, який відбув дискваліфікацію, вийшов на лівому фланзі замість Ель Каддурі, а Хачеріді, який не прилетів до Казані через отруєння, замінив Юссуф.

Ще до матчу всі фахівці сходилися на думці, що тактика «Рубіна» мало чим буде відрізнятися від першого матчу. Так воно і сталося – футболісти «Рубіна» віддали ініціативу «Динамо», дозволили «біло-синім» володіти м’ячем, а самі грали на контратаках. За такої гри динамівці часто «губилися» на полі, не знаючи, що робити із м’ячем – як результат, часті втрати м’яча й неможливість завдати завершального влучного удару по воротах Рижикова.

Для того, щоб розраховувати на позитивний для себе результат, «Динамо» необхідно було забити швидкий м’яч. І стартовий натиск мав успіх – щоправда, після удару Вукоєвича арбітр зафіксував положення «поза грою» у хорвата. А ось господарі незабаром зі свого шансу скористалися. Касаєв обікрав Данило в центрі поля, пройшов до штрафного майданчика, не зустрівши на своєму шляху опору, й потужно пробив – Шовковський парирував м’яча перед собою, а Юссуф не встежив за Дядюном, який вдало зіграв на добиванні.

Після пропущеного м’яча завдання нашої команди ще більше ускладнилося, але опускати руки динамівці не збиралися. Активністю відзначався Ідейє – нігерієць брав ініціативу на себе, заробляв штрафні, вривався до штрафного майданчика... Щоправда, зусиль нападника без підтримки партнерів було недостатньо для справжньої небезпеки біля воріт «Рубіна».

Після перерви підопічні Юрія Сьоміна продовжили насідати на ворота господарів. Якби були трози вдалішими Ярмоленко, Гусєв чи Гармаш, який вийшов на заміну, все могло скластися інакше. Але в результаті м’яч удруге опинився у воротах Шовковського. Швидко розіграний штрафний збив із пантелику захисну лінію «Динамо», і Медведєв замкнув простріл Нобоа з правого флангу. Вже в компенсований час м’яч престижу забив Гусєв – Олег єдиний раз у двох матчах захопив Рижикова зненацька.

Таким чином, перевершивши суперника за всіма компонентами, але пропустивши більше м’ячів за сумою двох матчів, «Динамо» продовжить виступ у європейському турнірі. Щоправда, вже не в Лізі чемпіонів, а рангом нижче – Лізі Європи.

Он-лайн матчу

РУБІН – ДИНАМО – 2:1 (1:0).

«Рубін»:
1.Рижиков, 27.Боккетті, 76.Шаронов – кап, 19.Кальошін, 15.Кисляк, 16.Нобоа (11.Лебеденко, 90), 66.Натхо, 67.Квірквелія, 10.Касаєв (9.Нємов, 73), 61.Карадениз, 25.Дядюн (26.Медведєв, 82).

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва (7.Шевченко, 63), 5.Вукоєвич, 6.Попов, 9.Ярмоленко, 11.Ідейє, 15.Діакате, 20.Гусєв, 23.Єременко, 25.Аруна (19.Гармаш, 46), 37.Юссуф.

Голи: Дядюн (19), Медведєв (87) – Гусєв (90+2).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер