Ресторан замовляли? Шеф-кухар про особливості харчування динамівців в Іспанії

Ресторан замовляли? Шеф-кухар про особливості харчування динамівців в Іспанії

Тут є багато нюансів, не все те, що пропонують у ресторанах п'ятизіркових готелів звичайним туристам, підходить професійним спортсменам.

Шеф-кухар ресторану готелю Melia La Quinta Карлос Хав'єр (на верхньому фото) у своїй професії вже 20 років. Стажувався в топ ресторанах у Франції та Німеччині, працював у найкращих закладах Іспанії. Із обслуговуванням футбольних команд Карлосу та його дружньому колективу кухарів та офіціантів доводиться стикатися не вперше.

- Марбелья та все південне узбережжя Іспанії стає все більш популярним місцем для проведення зборів у зимовий час року. У нашому готелі мешкали німецькі «Байєр» та «Борусія» з Дортмунда, збірна Росії на чолі з Фабіо Капелло. «Динамо» (Київ) приїхало до нас у суботу, а за добу до цього, у п'ятницю, з готелю виїхав швейцарський «Базель». Після «Динамо» тут чекаємо на московські команди «Динамо» та «Спартак». Перебування спортивних колективів вносить корективи до роботи ресторану. У звичайний час ми з відвідувачами працюємо за меню, а для групи виставляємо відкритий стіл. Дрібниць в організації якісного харчування бути не може, у нас постійний контакт із медичним персоналом вашої команди, побажання якого ми неухильно виконуємо.

- Раціон професійних спортсменів відрізняється від звичайних туристів?

- Туристи теж бувають різні, у кожного свої переваги. Ми пропонуємо «Динамо» іспанську та італійську кухні, на вибір азіатські спеції. Має бути багато свіжих овочів та фруктів, м'ясо, риба.

На обід обов'язково два різних супи, на вечерю – один. На сніданок яєчня та омлет, великий вибір ковбас та сирів, хамон. Під час приготування практично виключено використання майонезу. Все готуємо на оливковій олії найвищого сорту. Із м'ясного пропонуємо телятину, курку, індичку, білу та червону рибу. А от страви зі свинини до раціону ми не включаємо.

- Порадуєте динамівців стравами традиційної іспанської кухні?

- Обов'язково. Ми приготували паелью за андалузійским рецептом. Готуємо рибний суп, кілька складних салатів. Іспанська кухня дуже багата, корисна та користується великим успіхом у світі. Дуже важливо, щоб усі інгредієнти були свіжими й першокласної якості. Риба тібас, яка ще о восьмій ранку плавала в морі, подається на стіл цього ж дня. Практично всі продукти вирощені або вироблені в Іспанії.

- Специфічні побажання від динамівців були?

- Як я вже сказав, ми перебуваємо з медичним персоналом у постійному контакті. Наприклад, учора було висловлено побажання додати до асортименту фруктів хурму «шарон». Сьогодні її було виставлено на стіл. Ми намагаємося оперативно реагувати на всі побажання та пишаємося, що найкращі футбольні команди обирають наш готель.

Лікар «Динамо» Андрій Шморгун ретельно контролює пропоновану футболістам їжу.

- Кухня ресторану адаптована під спортивне харчування. Вона широкоформатна, поєднує в собі декілька кулінарних напрямків. Акценти зроблені на збагачені білком морепродукти та вуглеводи з низьким гліколітичним індексом. У «Динамо» є сформовані вимоги до харчування, які ми висуваємо, кожного разу виїжджаючи на збори або матчі. На зборі, враховуючи пропоновані тренерами високі фізичні навантаження, важливп наявність морепродуктів, свіжих овочів та фруктів. Футболісти нашої команди самі обирають раціон. Є хлопці, у яких після відпустки зайва вага, й їм потрібні рекомендації стосовно правильного харчування. Сідаємо, й разом підбираємо страви, виходячи з переваг. Якщо буде потрібно, вже на місці вносимо до меню корективи.

© www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер