Прем'єр-ліга. 19-й тур. «Динамо» – «Кривбас». Прев’ю

Прем'єр-ліга. 19-й тур. «Динамо» – «Кривбас». Прев’ю

«Динамо»: серйозні зміни складу

За два дні до гри з «Кривбасом» динамівці повернулися із заключного, третього за ліком підготовчого збору в турецькому Белеку. Завершилася півторамісячна підготовка до весняної частини чемпіонату України, тепер час для іспитів. Чи складе їх «Динамо», чи пройде на хорошому рівні дистанцію, що залишилася до завершення чемпіонату, побачимо за три місяці.

Сам головний тренер команди Олег Блохін (на фото) так охарактеризував цілі на весняну, заключну частину сезону: «Хоча «Шахтар» і пішов у відрив, цілі боротися з ним за перше місце ніхто не відміняв. Тим паче, в нещодавній динамівській історії були випадки, коли ми й надолужували, здавалося би, безнадійне відставання, й солідну перевагу втрачали. Але це, як ви розумієте, завдання-максимум. А мінімум – утримати в конкуренції з «Дніпром» друге місце, яке дає право пробитися через кваліфікацію до Ліги чемпіонів».

У зимовому антракті «біло-сині» провели дев'ять контрольних матчів, у чотирьох із яких перемогли, у трьох поступилися та двічі завершили тренувальні зустрічі внічию. Різниця м'ячів 13:12. Ще два матчі команда провела вже на офіційному рівні, на етапі 1/16 Ліги Європи проти французького «Бордо» (1:1, 0:1).

У зимове міжсезоння, як і передбачалося, «Динамо» стало найактивнішим гравцем на трансферному ринку. Олег Блохін зробив висновки з двох місяців осінньої роботи з командою, в підсумку вирішившись на доволі кардинальні зміни в складі.

Остаточно команду залишили колись основні Бетао, Мілош Нінкович, а також Леандро Алмейда. В оренду до інших клубів перейшли Айїла Юссуф, Сергій Рибалка, Андрій Богданов, Огнєн Вукоєвич, Раффаель, Не розраховує головний тренер на Дуду та Артема Мілевського.

Навпаки, динамівцями стали Домагой Віда («Динамо» Загреб), Євген Селін, Роман Безус (обидва «Ворскла» Полтава), Сергій Люлька (повернувся з оренди зі «Слована» Ліберець, Чехія), Сергій Сидорчук, Андрій Цуріков (обидва «Металург »Запоріжжя), Перес Лукас («Карпати» Львів). Також повернувся з оренди у дніпропетровському «Дніпрі» Олександр Алієв. Подібну кількість трансферів інші клуби здійснюють за рік-два. У «Динамо» чекати не можуть, адже конкуренти за лігочемпіонське місце не зволікають...

«Кривбас»: підсилення з Києва...

Після успішних сезонів дев'яностих років минулого століття, коли «Кривбас» двічі поспіль вигравав бронзові нагороди в чемпіонаті України, клуб поступово перетворився на міцного середняка. В останніх дванадцяти чемпіонатах команда з Кривого Рогу посідала місця з 9-го по 14-е, при цьому кілька разів лише дивом рятуючись від пониження у класі.

У неділю на «Олімпійському» криворіжцям через дискваліфікацію не допоможе найкращий бомбардир Антонов. Його відсутність позначиться на атакуючому потенціалі команди, адже Олексій вправний як у завершенні атак, так і в їхньому розвитку.

На другу частину сезону «Кривбас» отримав досить серйозне підсилення з... Києва, заявивши трьох колишніх досвідчених гравців київського «Арсеналу»: воротаря Євгена Боровика, захисника Андрія Гітченка та півзахисника Олександра Максимова. Є й втрати – воротар Віталій Рева, півзахисник Кирило Петров та нападник Антоніо Яколіш.

На підготовчих зборах у січні-лютому місяцях «Кривбас» провів десять контрольних матчів. У чотирьох переміг, у чотирьох програв та ще двічі завершував поєдинки внічию. Різниця м'ячів 22:12. Із п'ятьма забитими м'ячами найкращим бомбардиром став Олександр Іващенко.

Останньою репетицією перед другою частиною чемпіонату для «Кривбаса» стала гра з білоруською «Белшиною» (4:2). У кожному з таймів Олег Таран випустив різні склади. У першому – наближений до того, який, швидше за все, ми побачимо у грі проти «Динамо» був таким: Боровик, Лисицький, Сердюк, Пашаєв, Бабатунде, Дедечко, Прийомов, Шершун, Максимов, Самодін, Бартулович. Як бачимо, у ньому є три екс гравця «біло-синіх»: захисник Віталій Лисицький та півзахисники Денис Дедечко й Олександр Максимов.

Та й головний тренер гостей Олег Таран (на фото) наприкінці 70-х в якості нападника намагався, щоправда без особливого успіху, пробитися до динамівської основи. Наявність такої кількості «колишніх» завжди обіцяє серйозне протистояння на полі, адже їм завжди є що доводити...

Віч-на-віч

Гра першого кола в Кривому Розі проходила між двома важливими зустрічами «Динамо» в кваліфікації Ліги чемпіонів проти голландського «Феєноорда». Це наклало певний відбиток на стартовий склад – Юрій Сьомін залишив у Києві Данило Сильву, Бетао, Вукоєвича, Нінковича та Кранчара. Територіальну перевагу «Динамо» спромоглося втілити в забитий м'яч лише наприкінці зустрічі. Відзначився Андрій Ярмоленко (на фото), який замкнув передачу Артема Мілевського – 1:0.

Загалом «Динамо» в Києві зустрічалося з «Кривбасом» 20 разів та у 18 випадках перемагало. Ще двічі було зафіксовано нічию. Повну перевагу «біло-синіх» підтверджує різниця м'ячів 49:6. Таким чином, перший гол у ворота криворіжців стане ювілейним.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер