Прем’єр-ліга. 15-й тур. «Металург» (З) – «Динамо». Прев’ю

Прем’єр-ліга. 15-й тур. «Металург» (З) – «Динамо». Прев’ю

«Динамо»: перервати безрадісну виїзну серію

Одужання Олега Блохіна підняло командний дух динамівців. У двох останніх матчах, за якими наставник спостерігав з трибуни «Олімпійського», команда не програвала, і до того ж не пропускала м'ячів. І хоча Блохін не полетить з «Динамо» в Запоріжжя, лікарі категорично проти присутності тренера на виїзних матчах в нинішньому році, футболісти напевно захочуть піднести тренеру кращі для нього ліки - перемогу. Не жарт, але востаннє на виїзді в чемпіонаті кияни перемагали більше трьох місяців тому.

Після важкого матчу з «Порту» динамівці отримали мало часу для відновлення. Незважаючи на це, у тренерів є достатньо можливостей для варіації складу, навіть зараз, на фініші першої частини сезону, лазарет команди практично порожній. Не готується до матчу лише бразильський нападник Раффаель. Його співвітчизник, захисник Данило Сильва вже відновився і готовий грати. З поверненням бразильця на звичне місце на правому фланзі оборони «Динамо» спокійно зітхне Олег Гусєв, який зможе цілком зосередитися на атакувальних діях. Через дискваліфікацію пропустять матч Тайє Тайво і Огнєн Вукоєвич. Блохіну є ким їх замінити. Місце Тайво швидше за все займе Бетао (у нього завтра день народження, 29 років!), а на позицію Вукоєвича претендують Денис Гармаш та Андрій Богданов.

Матчем у Запоріжжі «біло-сині» досягнуть екватора в поточному чемпіонаті України. На якому місці «Динамо» закінчить перше коло? Лише двічі за останні десять років наш клуб після половини дистанції був не в лідерах - в сезонах 2002/03 і 2007/08 років...

«Металург» (Запоріжжя): антирекордний сезон...

У нинішньому сезоні запорожці б'ють усі свої антирекорди. Набравши в минулих 14 матчах лише два очки, команда безпросвітно займає останнє місце в турнірній таблиці. «Металург» менше за всіх забив, більше за всіх пропустив і, виходячи з якості продемонстрованої гри, та ще з урахуванням внутрішньоклубних проблем, однією ногою вже знаходиться в Першій лізі. Тренер Віталій Кварцяний докладає всіх зусиль для стабілізації ситуації, але вдається йому поки далеко не всі. «Перш за все не вистачає впевненості в собі. Сподіватися на когось футболіст не повинен. Потрібно індивідуальними діями робити свій внесок в гру. Скоротити кількість елементарних помилок. Вдумуватися в тактичне завдання, отримане від тренерського складу. І намагатися реалізувати себе: кожен матч грати краще і кожне тренування проводити сильніше. Це дуже важливий фактор. Не можна дозволяти собі перейти в стан застою».

Виходячи з останніх матчів, ігровий спад запоріжці подолали. Після серії крупних поразок у двох останніх поєдинках команда поступилася «Чорноморцю» 0:1 і «Шахтарю» 0:2, причому часом показуючи досить змістовні дії.

Якщо відбивати атаки суперників Кварцяний своїх гравців більш-менш навчив, набагато гірше йдуть справи з атакою. Чотири забиті м'ячі в 14 іграх - кращий тому показник, а на сьогоднішній момент безгольова серія команди досягла 477 хвилин. Через скандал з керівництвом більше запоріжцям не допоможе іменитий форвард Олексій Бєлік. Він хоч і в заявці команди, але його профайл вже прибраний з офіційного сайту клубу.

Виступає за «Металург» орендований у «Динамо» Андрій Воронков, але згідно з умовами контракту він у сьогоднішній грі участі не прийме. Як і двоє інших динамівців - захисник Темур Парцванія і півзахисник Віталій Каверін.

Через дискваліфікацію матч пропустить провідний захисник Едуард Соболь. Ця втрата викликає особливу тривогу у Кварцяного. «Шкода, не буде грати Соболь, який отримав четверту картку. Хлопець дуже добре діє тактично і, коли ловить свою свіжість, дуже цікаво виглядає, визначає хорошу гру на своєму фланзі, незважаючи на молодість. Його буде нам бракувати, шукаємо варіанти, як закрити цю позицію. Травмовані Пурович і Бойко. У першого запалений гомілкостоп, він поки не може тренуватися і грати на повну силу. А у Бойка надрив задньої поверхні стегна і йому необхідно тижні три на відновлення».

Історія протистоянь

У минулому сезоні запорізький «Металург» виступав у першій лізі, де йому протистояло «Динамо-2» (1:0 в Києві і 1:2 в Запоріжжі).

Згадуючи попередні роки, «Динамо» зіграло в Запоріжжі у вищій лізі чемпіонату України 19 матчів і жодного разу не програло. Але в останніх двох поєдинках в «козацькій столиці» фіксувалася нічия. У 2009 році на останній хвилині зустрічі тодішній кіпер запорожців Максим Коваль парирував пенальті від Артема Мілевського (0:0), а в 2011 році підсумковими стали 1:1.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер