Перемогли румунів, на черзі бразильці

Перемогли румунів, на черзі бразильці

Для молодих динамівців, викликаних на другий збір, ця гра стала прекрасним шансом проявити себе в бойових умовах, оскільки відразу 11 представників «біло-синіх» вирушили до розташування своїх національних збірних.

У підсумку, у порівнянні з матчем проти «Анжі», в стартовому складі «Динамо» відбулося дев'ять змін. Серед стартових 11 свої місця зберегли лише хорватський захисник Домагой Віда та нігерійський півзахисник Лукман Аруна.

Ігрові аспекти

Стартові хвилини активніше провели румуни. Вони більше атакували й примудрилися заробити за перших 12 хвилин відразу п'ять кутових. Динамівцям же, судячи з усього, необхідний був певний час на те, щоб притертися один до одного, адже «біло-сині» вперше грали в такому поєднанні. Опанувавшись та налагодивши ігрові зв'язки, наші футболісти перехопили ініціативу, й у середині тайму організували відразу кілька небезпечних моментів.

Хороший удар із дальньої дистанції вдався Сергію Сидорчуку, Граховац відбив м'яча перед собою, а добивання Кравця заблокував захисник, від якого м'яч пішов на кутовий. Після розіграшу корнера вже Віда небезпечно зльоту стріляв із-за штрафного майданчика, але м'яч розминувся з дев'яткою. А за хвилину Аруна класно відкотив м'яча Андрію Богданову, який із п'ятачка штрафного майданчика небезпечно викручував м'яча в дальній кут, але влучив у стійку.

У перерві в складі «Динамо» не відбулося жодної заміни. Григораш, навпаки, повністю змінив склад, випустивши одночасно трьох нападників. Тим не менш, це не додало румунській команді активності в атаці. За весь другий тайм гравці «Оцелула» не завдали жодного удару по воротах Дениса Бойка.

Динамівці тримали нитки гри у своїх руках. Знову небезпечно бив на початку тайму Сидорчук. А на 62-й хвилині біло-сині втілили ігрову перевагу в гол. Усе той же Сидорчук запустив по правому флангу Кравця, Артем прострілив у центр, а Андрій Цуріков, який опинився у штрафному майданчику, зіграв на випередження та спрямував м'яча в кут воріт.

У час, що залишився небезпечних моментів практично не виникало. В'язка гра часто закінчувалася порушеннями, що призвело до вилучення наприкінці зустрічі. Його для румунської команди «заробив» Владислав Калитвинцев, який з'явився на початку другого тайму та активно провів відведений йому час на полі.

За досить великої ігрової переваги «Динамо» мінімально перемогло й тепер у наступному раунді Marbella Cup-2013 зіграє з бразильським клубом «Атлетіко Паранаенсе».

Ключовий момент

Найяскравіший і в той же час результативний момент стався на 62-й хвилині зустрічі. Кравець прийняв закидання з глибини та помчав правим флангом, звідки прострілив у центр штрафного майданчика на Цурікова. Андрій класно в дотик завершив стрімку атаку динамівців, забивши єдиний та вирішальний гол у матчі.

Топ персони

У динамівців варто відзначити гру Аруни. Хоч Лукман цього разу й не забив, але цілком міг вписати своє ім'я до протоколу як мінімум двічі. Одного разу він зробив класний прихований пас на Богданова, після якого Андрій обвідним ударом спрямовував м'яча в дальній кут, як говориться, без шансів для воротаря, але румунського голкіпера врятувала стійка воріт. Потім Аруна міг відзначитися сам, але його хитрий парашут у дев'ятку розгадав воротар, намертво зафіксувавши м'яча. Загалом, Аруна добре взаємодіяв із партнерами в центрі поля, раз по раз прискорюючи атаку.

У складі наших суперників більше за всіх запам'ятався Віктор Астафей. Причому виокремлювався він серед своїх партнерів у прямому сенсі слова, оскільки грав у захисному шоломі, подібно знаменитому чеському голкіперу Петеру Чеху. Міг він і забити, але перекинути Бойка, який вчасно вийшов із воріт, він не зміг.

Marbella Cup. 1 тур

4 лютого 2013 Сан-Педро де Алькантарa. Муніципальний стадіон, 100 глядачів

 «Динамо» – «Оцелул» – 1:0 (0:0)

«Динамо»: Бойко, Люлька, Михалик (к), Віда (Цибульник, 71), Тайво, Богданов (Данило Сильва, 69), Сидорчук, Аруна (Буяльський, 63), Цуріков, Коркішко (Калитвинцев, 55), Кравець ( Рубен, 63).

«Оцелул»: Граховац (Бранец, 46), Койоц (Чирья, 46), Сіргі (Бенга. 46), Костин (Сипович, 46), Любінкович (Попеску, 46), Джурджіу (Філіп, 46), Нягу (Газале, 46, Койоц, 72), Парасків (Захарія, 46), Астафей (Тудоріє, 46), Діді (Ванча, 46), Йорга (Штромайєр, 46).

Гол: Цуріков (62)

Попередження: Сидорчук (15), Цуріков (81) – Астафей (38), Сипович (66), Штромайєр (89)

Вилучення: Попеску (83).

Інші важливі статистичні дані матчу (у дужках – статистика першого тайму)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер