Переможні вояжі-1988: італійський акорд

Переможні вояжі-1988: італійський акорд

Другим із них став "Coppa Memorial Armando Picchi 1988", який проходив в Італії. Суперниками киян були знаменитий "Інтер", а також "Болонья".

Перший суперник "Динамо" - "Болонья" - виграла Серію В і піднялася в елітний дивізіон із першого місця. Але до рівня киян їм було далеко. Гості провели ураганний матч і змели суперника 6:1.

Вже до 36-ї хвилині рахунок був розгромним 4:0, але і після перерви "біло-сині" не зупинялися. Лише наприкінці зустрічі Рубіо забив гол у ворота "Динамо".

На матчі, який пройшов у Ліворно, був присутній наставник "Інтера" Джованні Трапаттоні, який після поєдинку відзначив гру лідера центру поля гостей: "Олександр Заваров сильно зіграв на важливій позиції і ще раз показав, що є класним півзахисником".

"Болонья" - "Динамо" 1:6

Голи: Рубіо 85 - Бєланов 8, 36, Михайличенко 16, Безсонов 25, Литовченко 59, 87

"Болонья": Кузен (Соррентіно, 46), Лупі, Де Моль, Печчі, Оттоні, Стрінгара, Полі, Кваджотто (Вілла, 46), Лоренцо, Бонетті (Джанеллі, 73), Рубіо

"Динамо": Чанов, Безсонов (Корнієць, 66), Баль, Кузнєцов, Дем'яненко, Рац, Михайличенко (Горілий, 68), Литовченко, Заваров, Протасов (Шматоваленко, 75), Бєланов

***

З огляду на регламент турніру, у матчі проти "Інтера" динамівців влаштовувала нічия - за більшою кількістю забитих голів команда з Києва ставала б переможцем Меморіалу Піккі.

Головний тренер "Інтера" Джованні Трапаттоні виставив зірковий склад - в основі вийшли Дзенга, Бергомі, Бреме, Берті, Маттеус, Серена. Але склад киян був не менш сильним, практично всі наші ключові виконавці були присутні.

Незважаючи на те, що динамівці грали проти "Болоньї" лише днем ​​раніше, у діях "біло-синіх" не відчувалася втома. Михайличенко бомбардував ворота Дзенги дальніми ударами, а в обороні у гостей лише зрідка виникали проблем.

Але однією з позиційних помилок динамівців скористався Альдо Серена, який головою спрямував м'яч у сітку після флангового навісу. Гості швидко відігралися - неперевершеного удару практично з лінії штрафного майданчика завдав Олег Протасов.

Після перерви команди зіграли в більш відкритий футбол, у господарів двічі міг забивати Серена, а у динамівців небезпечно били Бєланов і Протасов. Але в підсумку все закінчилося нічиєю на користь "Динамо" - 1:1.

"Інтер" - "Динамо" 1:1

Голи: Серена 22 - Протасов 36

"Інтер": Дзенга, Бергомі, Джузеппе Барезі, Бреме, Феррі, Мандорліні, Маттеолі, Берті, Діас (Чоччі, 46; Морелло, 73), Маттеус, Альдо Серена

"Динамо": Чанов, Безсонов, Баль, Кузнєцов, Дем'яненко (Шматоваленко, 86), Рац (Корнієць, 81), Михайличенко, Литовченко (Яремчук, 76), Заваров, Протасов, Бєланов

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер