Переможний французький вояж «Динамо» (ВІДЕО)

Переможний французький вояж «Динамо» (ВІДЕО)

Візит до Франції було заплановано в рамках підготовки до другого кола чемпіонату СРСР. Першим суперником підопічних Валерія Лобановського став «Марсель», який за підсумками минулого сезону виборов право виступати у вищому дивізіоні країни. Багато в чому це вдалося марсельцям завдяки запрошенню цілої групи футболістів із команд Франції та Італії.

Поєдинок «біло-синіх» із господарями проходив у напруженій боротьбі. Незначною перевагою володіли кияни, насамперед завдяки кращій функціональній готовності, але марнували момент за моментом, які створювалися біля воріт французів. Відкрити рахунок «Динамо» вдалося лише після перерви, коли Хлус пройшов по флангу, знайшов передачею Блохіна, й нападник вдало зіграв на випередження у штрафному майданчику. Господарі відігралися після того, як центральний захисник Сержан підключився на розіграш стандартного положення, але динамівцям усе ж удалося вирвати перемогу на останній хвилині – воротар парирував перед собою удар Баля здалеку, а Хлус опинився першим на добиванні, додавши до гольової передачі ще й забитий м’яч.

«Марсель» (Франція) – «Динамо» (Київ, СРСР) – 1:2

08.07.1984. Марсель

«Динамо»: Чанов, Безсонов, Балтача, Журавльов, Дем’яненко, Лозинський (Олефіренко), Буряк (Хлус), Баль, Михайличенко (Рац), Заваров (Євтушенко), Блохін.

Голи: Сержан – Блохін, Хлус.


* * *

«Тулуза», з якою «Динамо» зустрілося за кілька днів, була серйознішим суперником. Команда посіла в останньому чемпіонаті п’яте місце, а в її складі, зокрема, виступали два новоспечених чемпіони Європи (захисник Домерг та голкіпер Бержеро), а також чемпіон світу-1978 аргентинець Тарантіні.

Утім, і в цьому поєдинку кияни, маючи перевагу по ходу матчу, здобули перемогу. Один із численних гострих моментів, які були створені в першому таймі, реалізував Заваров. У підсумку, цей гол і став переможним.

«Тулуза» (Франція) – «Динамо» (Київ, СРСР) – 0:1

10.07.1984. Тулуза

«Динамо»: Чанов, Безсонов, Балтача, Олефіренко, Дем’яненко, Лозинський (Євсєєв), Буряк (Рац), Баль, Хлус (Євтушенко), Заваров (Михайличенко), Блохін.

Гол: Заваров.

Місцеві журналісти, які висвітлювали поєдинки «Динамо» з «Марселем» та «Тулузою», дали хорошу оцінку грі підопічних Валерія Лобановського. Зокрема, у своїх звітах вони наголошували на відчутній перевазі «біло-синіх» у фізичній підготовці, тактиці, а також відзначали різноманітність колективних дій киян.

До слова, на початку вересня «Тулуза» завітала до Києва з візитом у відповідь – і так само зазнала поразки з мінімальним рахунком, причому знову голом відзначився Заваров.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер