Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Перше місце – це норма для київського «Динамо»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Перше місце – це норма для київського «Динамо»

Удруге поспіль золоті нагороди отримала головна команда під керівництвом Сергія Реброва, першими стали молодіжні колективи U-21 та U-19. Трохи нижчі показники в «Динамо-2». Про успіхи наших команд ми поговорили зі спортивним директором клубу Олексієм Михайличенком.

- Три динамівських команди стали чемпіонами. На ваш погляд, це хороший показник?

- Звичайно, це приємно, але такий результат – не досягнення. Це норма – так має бути завжди, враховуючи те, яка робота проводиться. Упродовж тривалого часу були невдачі, тож повертати втрачені позиції дуже приємно. Не слід також забувати, що основний показник юнацьких команд – підготовка гравців для основного складу. Молодь слід виховувати у традиціях першої команди: боротися лише за перші місця.

- Друге чемпіонство першої команди більш цінне за перше?

- Вони різні. Перше здобули після тривалої перерви без перемог у чемпіонаті, і зробити це було надзвичайно складно. Але втримати чемпіонство ще важче. Нинішній чемпіонат складався непросто, були ще матчі в інших турнірах: Лізі чемпіонів, Кубку України. Добре, що рівно пройшли сезон та по праву посіли перше місце. Не слід забувати: усі команди завжди грають проти нас як проти чемпіона. Важливо не втратити пильності. Друге місце для «Динамо» неприпустиме, воно навіть не розглядається – є лише перше місце. Це психологія, вихована історією.

- Кажуть про те, що провідні гравці «Динамо» влітку залишать команду. Це буде серйозною втратою?

- Таких гравців, як Ярмоленко, Драгович, Віда відразу замінити буде нелегко. Але це природний спосіб життя будь-якого клубу. Від’їзд футболіста основного складу – шанс для молодих. Побачимо, чому їх навчили в командах U-19 та U-21. З іншого боку, конкретних пропозицій щодо наших лідерів поки немає – лише розмови. Гадаю, футболісти правильно роблять, що зараз не ведуть ніяких переговорів. Попереду чемпіонат Європи, тож усі думки спрямовані лише на те, як виступити там якнайкраще.

- Команда U-21 позаторік була шостою, торік – другою, а тепер – перша. Можна говорити про прогрес?

- Це не прогрес, а повернення на свій рівень, ще раз це підкреслюю. Я сам пройшов школу «Динамо» й прекрасно знаю, що ніколи в житті ми не були задоволені другим місцем. Те ж саме стосується команди U-19.Мені надзвичайно приємно спостерігати за нею. Особливо в Юнацькій лізі УЄФА, що є складним турніром для молоді, у якої ще немає великого міжнародного досвіду. В окремих іграх наші хлопці виглядали достойно. Думаю, що в новому сезоні ми побачимо більш упевнену в собі команду, яка продовжить прогресувати.

- Яку роль у цьогорічних успіхах відіграла робота іспанських фахівців Вісенте Гомеса, Унаї Мельгоси й Рауля Ріанчо?

-  Іспанські спеціалісти намагаються впроваджувати щось нове, рухатися в ногу з часом. Але прогрес команди – заслуга всього колективу. Саме з нашої академії вийшли такі перспективні гравці, як Михайличенко, Тимчик, Циганков та багато інших. Покладаємо на них великі надії.

- А наступний випуск? Хлопці 1999 року народження?

- Серед них є велика група цікавих футболістів. З нетерпінням чекаю можливості побачити їхню гру вже за U-19. Вимальовується досить хороша команда.

- У весняній частині сезону в складі першої команди дебютували Оріховський і Бесєдін, ще раніше – Яремчук. Що думаєте про їхні перспективи?

- Багато залежить від самих хлопців. Вони талановиті та здатні скласти конкуренцію основним гравцям, це сумніву не викликає. Усе залежатиме від того, як вони будуть прогресувати. У них є така можливість.

- Уже відомо, хто з молодих відправиться на збір із першою командою?

- Списки уточнюються. Можу лише сказати, що в команду повернеться велика група гравців з оренди, а також будуть відсутні футболісти, що виступають за свої національні збірні. Думаю, що кілька молодих динамівців матимуть можливість попрацювати з першою командою – це дуже важливо. Усі інші проходитимуть збори на клубній базі в Кончі-Заспі, де чудові умови для підготовки.

Повну версію інтерв’ю з Олексієм Михайличенком читайте у свіжому номері журналу «Динамо Київ» (№2 (85), який найближчими днями надійде до продажу

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер