Олег Лужний. Обрані цитати

Олег Лужний. Обрані цитати

«Я з восьми років займаюся футболом і завжди хотів бути пов'язаним із цією грою. Тому для мене це улюблена справа, яка тільки називається роботою»

«У справжнього спортсмена жодних комплексів бути не може. І футболісту-бійцю має бути все одно, грає він проти «Іллічівця» чи проти «Баварії»

«Мій характер? Цей аспект неможливо вивчити або натренувати. Це повинно бути передано з молоком матері. Я таким народився. Характер мені дістався і від матері, і від батька. Звик, що якщо роблю щось - віддаюся на 100 відсотків»

«У мені досі живе відповідальність за будь-яку передачу, будь-який прийом м'яча. Але дивлюся на нинішнє покоління: такого чомусь немає. І духу немає, яким був просякнутий кожний гравець у київському Динамо 80-х»

«Я завжди вважав так: якщо ти виходиш на поле, то повинен віддаватися повністю; підходити; не тягнути на себе ковдру, якщо можна віддати пас, щоб партнер забив у порожні ворота. Якщо я мав претензії - то тільки по справі. Просто так ні до кого не чіплявся»

«Я й уявити не міг, що хтось від мене втече, що комусь дозволю себе обіграти. Найбільша проблема нинішнього футболу - зник дух. Злості мало, характеру»

«У футболі все повинно бути в комплексі. Якщо у тебе суперінтелект, але немає здоров'я і техніки, то ти нічого не зробиш на полі. З хорошим інтелектом ти можеш бути супергравцем, але тільки у PlayStation»

«Іноді я замислююся про те, як арбітри згодом дивляться в очі гравцям, яким просто страшно грати за такого суддівства. А якщо ти тренер і спостерігаєш за цим свавіллям зі сторони - то так і до інфаркту недалеко»

«Зараз футбол нецікаво дивитися. Років 15 тому друга ліга була сильнішою, ніж зараз прем'єр-ліга»

«Спостерігаючи за молоддю, я бачу, що вони не переживають, якщо програли. Йдуть з поля в чистих футболках і трусах. Немає спортивної злості й бажання постійно перемагати»

«Експерименти із зовнішністю? Я цього не розумію. Взяти, наприклад, моду на наколки. Як це розуміти? Навіщо мені ця мода? У мене що, своїх мізків немає? А навіщо пхати в вухо сережку? Ти що - панянка? Вона вставляє сережку з діамантом, аби хлопчикові сподобатися, а ти кому сподобатися хочеш - іншому хлопчикові? Ось поясніть мені: навіщо мужику фарбувати волосся, якщо у нього немає в мізках психічних відхилень? Та дівчині неважливо, якого кольору в тебе волосся і чи є вони взагалі! Головне, щоб ти був пацаном нормальним»

«Не можу сказати, що сім років життя в Англії якось позначилися на моїх уподобаннях, наприклад, в одязі. Я одягаюся так, як мені подобається»

«Проблема нашого українського менталітету в тому, що ми думаємо про зайві речі. Ми не дивимося, що у нас під носом, у нашому домі»

«Мені подобається, як грають в Англії - віддаються грі з першої і до останньої секунди, борються, коли, здавалося б, жодних шансів уже немає»

«Люди ходять на стадіон, аби дивитися на виконавців, а їх немає. В Україні роблять акцент тільки на бізнесі. На найкращих місцях будують будинки або відкривають магазини, а коштів для розвитку спортивної інфраструктури немає»

«Четверте місце в чемпіонаті для «Динамо» - це навіть не біда. Відповідного слова ще навіть не вигадали»

«Доброму тренеру потрібно мати такий підбір футболістів, які на голову не сядуть, відчувши м'якість. З нашими гравцями так спілкуватися, напевно, не можна»

«Важливо мати не умови, а голову на плечах. Якщо людина прагне до поставленої мети, ніщо її не зупинить»

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер