На НСК «Олімпійський» попрощалися з Володимиром Лозинським

На НСК «Олімпійський» попрощалися з Володимиром Лозинським

Один із ключових гравців тогочасної динамівської команди, Володимир Федорович тричі ставав чемпіоном СРСР (1977, 1980, 1981) і двічі здобував перемогу в Кубку СРСР (1978, 1982). Уболівальники пам’ятають Лозинського як надзвичайно витривалого та працьовитого захисника “з двома серцями”, який тримав правий фланг на замку та невтомно допомагав партнерам в атаці. 

Надійність Володимира на полі неодноразово була відзначена на всесоюзному рівні - чотири рази динамівець входив до списку “33-х найкращих” за підсумками сезонів чемпіонату СРСР (1971, 1980, 1982, 1983), а також був відзначений спеціальною нагородою “Незамінний”, відігравши 45 матчів за “Динамо” поспіль без замін у 1980-1981 роках.

За ігровими та фізичними якостями Лозинський нагадував свого попередника та наставника у складі “Динамо” - Володимира Трошкіна, який, на превеликий жаль, також пішов від нас цього липня...

Після закінчення ігрової кар’єри Володимир Федорович працював у селекційному відділі та академії “Динамо”, відкривши для нашого клубу та українського футболу чимало талантів, а також передавав майбутнім поколінням свої футбольні знання та досвід у якості тренера “Кремня”, київського ЦСКА, студентської та ветеранської збірних України.

17 липня життя Володимира Лозинського забрала тяжка хвороба, для боротьби з якою він віддав багато сил в останні роки… 

У понеділок, 20 липня, в Олімпійському дворику НСК “Олімпійський” зібралася велика кількість людей, які цінували футбольний талант і професіоналізм Володимира Лозинського, грали з ним і навчалися у нього. Вшанувати пам'ять, попрощатися та провести в останню путь славетного динамівця разом із його родиною прийшли ветерани “Динамо”, керівництво київського клубу, численні друзі, колеги та підопічні, з якими Володимир Федлрович грав і працював не лише в “Динамо”, але й на чолі “Кремня”, ЦСКА та “Ворскли”. Серед них - президент “Динамо” Ігор Суркіс, почесний член УЄФА Григорій Суркіс, видатні гравці “біло-синіх” Володимир Мунтян, Анатолій Коньков, Володимир Безсонов, Анатолій Дем’яненко, Павло Яковенко, Олег Кузнецов, Олександр Заваров.

Усім присутнім було важко стримати сум і сльози, адже Володимир Лозинський закарбувався в пам’яті кожного не лише завдяки своєму футбольному таланту та самовідданості на футбольному полі, але і як людина надзвичайно доброї вдачі, доброзичлива та чуйна. Під час прощання на адресу динамівця звучали щирі слова та світлі спогади, адже Володимир Федорович вклав частинку своєї душі та серця у кожного, з ким грав, товаришував і працював. 

Після громадянської панахиди гості церемонії оплесками провели Володимира Лозинського в останню путь. Володимир Федорович буде похований на ділянці 42А Байкового кладовища. Неподалік спочиває ціла небесна команда інших легенд київського “Динамо” - Валерій Лобановський, Юрій Войнов, Олег Макаров, Віктор Банніков, Михайло Коман, Євген Рудаков, Олег Базилевич, Віктор Чанов, Андрій Баль, Віктор Матвієнко, Валентин Белькевич, Андрій Гусін… 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер