»Металург» Д - «Динамо» - 0:2. У Донецьку зміцнили лідерство

»Металург» Д - «Динамо» - 0:2. У Донецьку зміцнили лідерство

Після вдалих виступів у березні, коли «Динамо» набрало максимум очок у чемпіонаті та вийшло до чергового раунду Кубка УЄФА, команда вступила до нового ігрового етапу. Квітень ідентичний за насиченістю, в ньому «Динамо» з періодичністю двічі на тиждень зіграє в трьох турнірах, два з яких будуть кубковими. Перший квітневий поєдинок підопічні Сьоміна провели в Донецьку проти місцевого «Металурга», перемігши 2:0. Наприкінці першого тайму ударом із пенальті відзначився Алієв, а на початку другої половини зустрічі Вукоєвич замкнув подачу Корреа з кутового.

В порівнянні з грою двотижневої давнини проти столичного «Арсеналу» в складі «Динамо» відбулися три зміни. Місце Артема Кравця, який травмувався на тренуванні збірної, зайняв Ісмаель Бангура, до воріт повернувся Богуш, а в парі в центрі захисту з Михаликом зіграв Юссуф. До речі, саме зв'язку Михалик-Юссуф рік тому Юрій Сьомін награвав на підготовчих зборах і використовував у весняній частині сезону. Потім нігерієць травмувався, а в останніх матчах виходив на заміну, переважно допомагаючи команді утримувати вже досягнуту перевагу. Сьогодні Юссуф, на спині якого 40-й номер і напис Атанда, виглядав гідно і був одним із найкращих у захисті. Нігерієць чудово читав гру, вигравав єдиноборства і прагнув завжди бути першим «на м'ячі».

Команди активно розпочали гру, на перших хвилинах обмінявшись ударами з середньої дистанції – з «пострілами» Шищенка і Нінковича голкіпери впоралися без проблем. У першому таймі гра пройшла в рівній боротьбі. Після тривалої перерви дуже хотів відзначитися Бангура, багато відкривався і пропонував себе партнерам. Після кількох потраплянь до офсайду форвард все ж таки зумів втекти від захисників і, вийшовши віч-на-віч із воротарем, з 25-ти метрів перекинув м’яча через Дішленковича, який далеко вийшов з воріт. До превеликого засмучення Ісмаеля, посланий ним м'яч по високій траєкторії приземлився в метрі від лінії воріт і підступно відскочив від поля якраз вище за поперечину. З не менш небезпечною відповіддю господарі не змусили довго чекати. Тут вище за будь-які похвали зіграв Богуш, який спершу випередив Лазича, а за секунду парирував удар Шищенка, який зіграв на добиванні.

Вирішальний, як виявилося, епізод у матчі стався на останніх хвилинах першого тайму. Рикарду Фернандеш необачно відпасував на воротаря, не помітивши Мілевського. Артем у мить розібрався в ситуації і, підхопивши м'яча, вийшов «на побачення» з Дішленковичем. Динамівець без проблем обіграв на замаху кіпера, якому нічого не залишалося, як порушувати правила, відчайдушно кинувшись у ноги нападнику. Додатково до безперечного пенальті арбітр Шандор вилучив Дішленковича з поля. Алієв із 11-ти метрів майстерно розвів по кутах м'яча і Воробйова, який не встиг як слід розім'ятися.

У меншості «Металург» свою гру знайти не зумів. Поки на початку другої половини зустрічі команда перебудовувалася, динамівці подвоїли рахунок. Приємно, що сталося це після розиграшу стандартного положення, не одного разу відпрацьованого на тренуваннях. Корреа подав з кутового, а потужний Вукоєвич виграв боротьбу в захисника і точно головою пробив у «дев'ятку».

Досягнувши бажаної переваги, тренер «Динамо» помітно змінив атакуючу потужність команди. На вістря атаки вийшов перспективний нападник Ярмоленко, в півзахисті Гусєв і Кравченко. Кінцівка зустрічі пройшла на половині поля киян, а закінчувала її наша команда вдесятьох. Боротьбу за м'яч у Димитрова Михалик виграв, проте впав на газон, залишити який зміг лише за допомогою лікарів і на ношах. Наскільки серйозне ушкодження в Тараса, стане відомо найближчим часом.

Перемога ще більше зміцнила лідерство «Динамо» в турнірній таблиці. «Шахтар», проводячи свій матч у цей же час, поступився запорізькому «Металургу» і тепер відстає від київського клубу на п'ятнадцять очок.

МЕТАЛУРГ Д – ДИНАМО – 0:2 (0:1)

"Металург" Д:
66.Дішленкович, 28.Маріо Сержіо, 4.Чечер – кап, 14.Воловик, 27.Шина, 10.Рикарду Фернандеш (6.Аракелян, 72), 18.Димитров, 9.Лазич, 88.Шищенко (46.Іванко, 59), 37.Ситник (31.Воробйов, 44), 15.Танаса.

"Динамо":
31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Корреа, 8.Алієв (20.Гусєв, 70), 10.Бангура (14.Кравченко, 75), 17.Михалик – кап, 25.Мілевський (70.Ярмоленко, 62), 30.Ель Каддурі, 36.Нінкович, 40.Юссуф.

Голи: Алієв (45, пен.), Вукоєвич (55).

Вилучений: Дішленкович (44).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер