»Манчестер Сіті» – «Динамо» – 1:0. У Лізі Європи йдемо далі!

»Манчестер Сіті» – «Динамо» – 1:0. У Лізі Європи йдемо далі!

Матч у Манчестері тримав у напрузі вболівальників обох команд з першої до останньої хвилини. Динамівці грамотно збудували оборону, віддавши ініціативу англійцям та сподіваючись на контратаки. З багатьох моментів відзначитися господарі використали лише один – наприкінці першої половини зустрічі Коларов потужним ударом після розіграшу штрафного «пробив» Шовковського. У другому таймі киянам вдалося зберегти прийнятний результат, а з фінальним свистком арбітра переможно здійняти руки догори – за сумою двох матчів «Динамо» перемогло «МанСіті» 2:1 та вийшло до чвертьфіналу Ліги Європи!

Нескладно було припустити, що на «Сіті оф Манчестер» динамівці будуть діяти другим номером. У захисті Юрій Сьомін випустив перевірений у матчі чемпіонату з «Ворсклою» квартет захисників – Сильва, Алмейда, Юссуф та Попов. Власне, підсилити його наставник міг Бетао, інших варіантів не було – Михалик та Хачеріді цього вечора команді були не помічники. Замість травмованого Мілевського вийшов Нінкович. На вістря атаки було висунено Шевченка, а Мілош допомагав йому з глибини поля.

«Не дати забити «МанСіті» в перші двадцять хвилин», – про це свідчила статистика результативності англійців у нинішньому сезоні. Найбільше м’ячів підопічні Манчіні забивають саме в цей період і сумнівів у стартовому штурмі воріт Шовковського не залишалося. Могли господарі забити в самому дебюті, чого вартий один момент Балотеллі, який пробив повз ворота з кута воротарського майданчика, але пронесло. Англійці впродовж усієї зустрічі атакували періодами. Кількахвилинний штурм воріт киян змінювався контролем м’яча динамівцями, а то й небезпечним ударом. За часом володіння м’ячем перевага «городян» мінімальна – 52% проти 48%, за кількістю ударів у рамку воріт також майже рівновага – п’ять проти чотирьох.

В якому за рахунком матчі одним із найкращих у складі «Динамо» був Шовковський. Зараз голкіпер набрав блискучу форму, й був у прямому розумінні «половиною команди». У пропущеному м’ячі вина Олександра мінімальна – дуже класно пробив Коларов із двадцяти метрів, на шляху м’яч змінив напрям і прошмигнув під рукою воротаря. Зате в інших епізодах, чи жарт, за матч «городяни» завдали вбік воріт чотирнадцять ударів, Шовковський був на висоті. В шести матчах у нинішньому сезоні «Динамо» пропустило лише два м’ячі, причому пауза між ними склала переконливі 452 хвилини!

Варто віддати належне супернику. Іноді зірковим виконавцям «городян» бракувало взаєморозуміння, командних дій, але потенціал у команди величезний. Майже годину «МанСіті» провів у меншості, хоча втрата бійця не зломила дух команди, яка до останньої секунди билася за рятівний забитий м’яч. Незважаючи на виліт із турніру, гравці заслужили на оплески глядачів. Утім, головні матчі у Прем’єр-лізі та Кубку Англії в команди Роберто Манчіні цього сезону попереду, в разі успіху в них фанати швидко пробачать невдачу в Лізі Європи.

На похвалу заслуговують і динамівці, які віддали цього вечора на полі «Сіті оф Манчестер» усі сили, і навіть більше. Наші гравці прийняли виклик суперника, провівши гру на високих швидкостях, із великою кількістю силової боротьби. Протиставивши іменитим опонентам чітку організацію гри, надійність, згуртованість, «Динамо» по праву стало переможцем двохматчевого протистояння.

У самих гравців та тренерів часу на святкування немає. З Манчестера у п’ятницю ввечері команда вилітає безпосередньо до Дніпропетровська, де в неділю на неї чекає складний поєдинок у рамках чемпіонату України проти «Дніпра». А наступний єврокубковий суперник «Динамо» стане відомий у п'ятницю. О 14:00 за київським часом у швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування 1/4 фіналу Ліги Європи.

 

МАНЧЕСТЕР СІТІ – ДИНАМО – 1:0 (1:0)

«Манчестер Сіті»: 25.Харт, 2.Ричардс, 4.Компані, 13.Коларов (7.Мілнер, 88), 18.Баррі (11.А.Джонсон, 71), 19.Лескотт, 21.Давид Сильва (10.Джеко, 76), 32.Тевес – кап, 34.Де Йонг, 42.Я.Туре, 45.Балотеллі.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко (19.Гармаш, 62), 9.Ярмоленко (3.Бетао, 90 2), 20.Гусєв, 23.Єременко, 36.Нінкович (49.Зозуля, 46), 37.Юссуф, 44.Алмейда.

Гол: Коларов (39).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер