Рейтинг бомбардирів та асистентів «Динамо» в УПЛ сезону-2019/2020

Рейтинг бомбардирів та асистентів «Динамо» в УПЛ сезону-2019/2020

У 32-х матчах, проведених у рамках чемпіонату країни, «біло-сині» забили 65 м'ячів (другий показник серед усіх команд, більше лише у «Шахтаря») та пропустили 35 голів у свої ворота (четвертий показник серед учасників турніру, менше – у «Шахтаря», «Зорі» та «Десни»).

Найкращим бомбардиром нашої команди став Віктор Циганков, на рахунку якого 14 забитих м'ячів. Це вже третій сезон в УПЛ для Віктора, у якому він забиває більше 10 м'ячів (у 2017/2018 – 13, у 2018/2019 – 18). Віце-капітан «Динамо» став також найкращим за системою «гол+пас» (19 очок), до своїх результативних ударів додавши ще 5 результативних передач.

Другий рядок у бомбардирському реєстрі «біло-синіх» утримує словенець Беньямін Вербич, який забив 11 м'ячів. Це рекорд результативності для півзахисника в «Динамо», а за свою кар'єру більше голів за сезон (15) він забивав лише в чемпіонаті Словенії 2014/2015 року, виступаючи за «Цельє».

Почесне третє місце, забивши по 9 м'ячів, розділили між собою уругваєць Карлос де Пена та Віталій Буяльський. Примітно, що обидва футболіста оновили свої бомбардирські досягнення. При цьому де Пена завдяки 5 асистам став другим після Циганкова за системою «гол+пас» (14 очок).

Вісім м'ячів в активі Артема Бєсєдіна, який не грав у другій частині сезону через річну дискваліфікацію, тричі відзначився у воротах суперників Віталій Миколенко (особистий рекорд), по два рази забивали Артем Шабанов (особистий рекорд), Назарій Русин та Жерсон Родрігес, по одному забитому м'ячу в активі Сергія Сидорчука, Дениса Попова, Миколи Шапаренко та Франа Соля.

Що стосується гольових передач, то найкращим за цим показником із шістьма асистами став Володимир Шепелєв (особистий рекорд для футболіста). По п'ять гольових пасів, як уже згадувалося, у Циганкова та де Пени, а також у Миколенка (особистий рекорд). По чотири рази асистували партнерам Буяльський (третій показник у команді за системою «гол+пас» – 13 очок) та Томаш Кендзьора, тричі віддавав результативний пас Сидорчук, по два асисти в активі Вербича (третій показник у команді за системою «гол+пас» – 13 очок) та Олександра Караваєва.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер