»Літекс» – «Динамо» – 1:2. Хороший заділ у Ловечу

»Літекс» – «Динамо» – 1:2. Хороший заділ у Ловечу

«Динамо» забезпечило собі комфортну перевагу перед матчем-відповіддю раунду плей-офф Ліги Європи в Києві, перегравши на виїзді болгарський «Літекс». Гру нашої команди навряд чи можна назвати видовищною, але, найголовніше, вона принесла необхідний результат. На початку першого тайму команди обмінялися забитими м’ячами, а переможний гол записав до свого активу Ідейє, відзначившись у другому матчі поспіль.

У порівнянні з останнім поєдинком, проти «Арсенала» в чемпіонаті, Юрій Сьомін зробив у стартовому складі прогнозовані дві заміни. Шевченка, який отримав травму, замінив Нінкович, а Вукоєвич, який відбував дискваліфікацію, вийшов на поле з перших хвилин замість Гармаша, якмй «відзначився» у столичному дербі з негативного боку.

Навіть уболівальники «Літекса» доволі скептично оцінювали шанси своєї улюбленої команди у протистоянні з «Динамо». І «біло-сині», неначе підтверджуючи побоювання місцевих шанувальників футболу, з перших хвилин заволоділи ініціативою й доволі швидко відкрили рахунок. Попов навісив до штрафного майданчика з лівого флангу, Мілевський у повній самотності прийняв м’яча і прокинул повз воротаря – останньому нічого не залишалося, як порушувати правила проти нападника. Пенальті взявся виконувати Нінкович, і не залишив шансів голкіперу.

Невдалий дебют матчу не збентежив підопічних Любослава Пенєва, і на 13-й хвилині рахунок уже був рівним. Відзначився той, кому належить за статусом, – капітан «Літекса» Янєв, який із лінії штрафного майданчика поцілив у дев’ятку воріт Шовковського. Забитий м’яч додав упевненості господарям, які поступово перехопили ініціативу, все активніше нагнітаючи обстановку біля володінь гостей. Найбільше небезпеки у болгарської команди створив Том, який раз по раз перегравав своїх опонентів (в основному, Горана Попова) на правому фланзі атаки «Літекса» – слава Богу, всі потуги бразильця були марними.

Динамівці свої атаки будували в основному через флангові навіси до штрафного майданчика, де захисники «Літекса» легко поралися з ними. Але варто було «біло-синім» організувати комбінацію по центру, як оборона суперника дала збій. Мілевський прихованим пасом п’ятою відкинув м’яча на Єременка, фін м’яко накинув на лінію воротарського майданчика, де залишений без нагляду Ідейє головою переправив м’яча в незахищений кут.

Після цього «Динамо» доволі спокійно довело матч до перемоги, хоча могли забити ще один м’яч – підвела точність Аруну. Втім, яким би не був у підсумку рахунок, у будь-якому випадку є ще поєдинок-відповідь, в якому динамівцям потрібна підтримка своїх уболівальників. А вони вже, будьте впевнені, докладуть максимум зусиль, щоб досягти позитивного результату й вийти до групового турніру Ліги Європи.

Он-лайн матчу

Фотогалерея

ЛІТЕКС – ДИНАМО – 1:2 (1:1).

«Літекс»:
31.Вінісіус, 3.Занєв, 5.Онанга (22.Николов, 60), 6.Жоссе (17.Г.Міланов, 68), 7.Янєв – кап, 8.Том, 11.Мірасема, 12.Кодо (9.Тодоров, 70), 18.І.Міланов, 21.Цвєтков, 33.Бодуров.

«Динамо»: 1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 9.Ярмоленко (8.Алієв, 78), 10.Мілевський (19.Гармаш, 90 2), 11.Ідейє, 23.Єременко, 36.Нінкович (25.Аруна, 60), 37.Юссуф.

Голи:
Янєв (13) – Нінкович (7, пен.), Ідейє (77).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер