Леонід Буряк: «Настрій, фізична форма і майстерність динамівців допоможуть досягти позитивного результату»

Леонід Буряк: «Настрій, фізична форма і майстерність динамівців допоможуть досягти позитивного результату»

- Звичайно, очікую гарного футболу. Хочу стабільності, тому що "Динамо" успішно зіграло в Кубку України, але провалило матч у чемпіонаті. В останньому сезоні була велика різниця в очках, але не думаю, що кияни настільки поступаються "Шахтарю". Перше коло чемпіонату зіграли. Луческу - не чарівник, за помахом палички вирішити всі проблеми не вийде. Але, разом з тим, хочеться стабільності і результату.

- Як змінилася гра "Динамо" з приходом Луческу?

- Не буду говорити, як вона змінилася. Усе йде поетапно, зі своїми проблемами, позитивними емоціями, але процес пішов і є результат. Правда, "Динамо" зараз важко в таких іграх, як із "Шахтарем", "Зорею". Тільки в таких матчах можна щось побачити. Потихеньку треба рухатися вперед, покращувати якість гри, кондиції, визначитися зі складом, з тими людьми, які можуть зробити результат, хоча складно, 8 осіб травмованих і вони не зможуть допомогти команді в матчі з "Шахтарем". 

- Судячи з контрольних поєдинків, першого матчу чемпіонату з "Олімпіком", наскільки динамівці розуміють вимоги головного тренера?

- Мені складно сказати, потрібно бути всередині команди. Але по всьому тому, що є, гравці позитивно відгукуються про роботу з Луческу. Приділяється багато часу тактиці, теоретичним заняттям. Це все добре, але потрібно те, про що вони домовляються, перенести на поле.

- Як вписуються в структуру гри "Динамо" футболісти, які повернулися з оренди? І чи зможуть вони протистояти "Шахтарю"?

- Вони добре себе проявили в матчі з "Олімпіком" і це шанс для них. З великою повагою ставлюся до Тимчика, Лєднєва, Супряги. Хочеться, щоб швидше вони ставали на ноги і приносили користь команді. А травми гравців стартового складу - їхній шанс проявити себе.

- Той факт, що Луческу проведе поєдинок проти своєї колишньої команди - це плюс для "Динамо"?

- Плюс не плюс, а потрібно його сприймати як тренера "біло-синіх". Я скажу так - мені все одно, хто буде тренувати команду. Головне, щоб кияни були чемпіонами і команда встала на ноги. А яка різниця, хто тренер? "Динамо" має бути на рівні і боротися за перші місця. Важливо, щоб уболівальники ходили на стадіон.

- Що "Динамо" зараз може протиставити "Шахтарю"?

- Обидві команди готувалися в однакових умовах. Можливо, "гірники" мають більше ігрової практики, грали в Лізі Європи і набрали кондиції. Не думаю, що "біло-сині" поступаються "Шахтарю". Настрій і фізична форма, плюс майстерність футболістів, які вийдуть на поле, допоможуть досягти позитивного результату.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер