ЛЄ. Груповий етап. 4-й тур. «Копенгаген» - «Динамо» - 1:1. Звіт про матч

ЛЄ. Груповий етап. 4-й тур. «Копенгаген» - «Динамо» - 1:1. Звіт про матч

Тренер «Динамо» Олексій Михайличенко виставив проти «Копенгагена» 11 футболістів, які кували перемогу над «Шахтарем» у Кубку України. Уже звичним виглядає рішення тренера перевести Циганкова в центральну зону, тоді як на флангах розташувалися Вербич і Караваєв, а Бєсєдін - на вістрі. У центрі поля свої позиції зайняли Сидорчук та Шепелєв. На флангах оборони діяли Кендзьора і Миколенко, а пару центрбеків склали Шабанов та Попов. Захищати ворота було довірено Бущану.

Багато в чому початок матчу продублював сценарій київського поєдинку між цими ж командами. Ефект дежавю викликав ранній гол «Копенгагена». Після високого навісу з флангу Бущан вийшов на перехоплення, але торкнувся м'яча лише кінчиками пальців. На дальній стійці на сферу чекав Стаге, який і увігнав її у ворота.

Забивши, «Копенгаген» повністю віддав ініціативу киянам, відійшовши на свою половину поля і зробивши акцент на швидкому переході з оборони в атаку і контратаках. Футболісти «Динамо», заволодівши територіальною перевагою, намагалися загострювати гру, використовуючи закидання м'яча вперед і фланги. Одна з таких атак завершилася 11-метровим у ворота господарів: після прострілу Караваєва м'яч влучив у руку Зекі. До м'яча підійшов Циганков і сильно пробив у правий нижній кут воріт. Голкіпер «Копенгагена» Йонссон угадав напрямок удару і в ефектному стрибку парирував.

Як виявилося, активний початок тайму вмістив у собі всі небезпечні моменти стартових 45 хвилин. До перерви команди змагалися в позиційній боротьбі з невеликою територіальною перевагою «Динамо». Кияни більше били по воротах, особливо з-за меж штрафного, але ударам бракувало точності.

До початку другого тайму «біло-сині» в п'ять разів (10:2) перевершували господарів за кількістю ударів, але рахунок на табло все ще залишався на користь «Копенгагена». Підопічні Олексія Михайличенка бігли, нагнітали, шукали можливості для удару, але м'яч уперто не йшов у ворота данців.

Удача посміхнулася динамівцям на 70-й хвилині, коли кількість трансформувалася в якість. Вербич обігрався в стінку з Циганковим безпосередньо перед штрафним «Копенгагена» і метрів із 17 зважився на удар. М'яч після відскоку від газону влетів у правий кут. Беньямін, який раніше виступав саме за клуб зі столиці Данії, гол у ворота колишньої команди не святкував.

За пару хвилин кияни розіграли аналогічну комбінацію, але в цьому випадку вже Циганков пробивав по воротах після пасу Вербича. Цього разу м'яч пролетів поруч зі стійкою.

Кияни продовжували грати у свій футбол, тоді як «Копенгаген» дозволяв це робити. Знову і знову «біло-сині» доходили до чужого штрафного, але до акцентованого удару справа не доходила.

Як результат - нічия 1:1. «Динамо» і «Копенгаген» продовжують ділити 1-2 місця у своїй групі за два тури до кінця групового етапу.

Ліга Європи. Груповий етап. 4-й тур

07.11.2019. Копенгаген, стадіон «Паркен». 23 166 глядачів.

«Копенгаген» - «Динамо» - 1:1 (1:0)

«Копенгаген»: 21. Йонссон, 2. Варела, 3. Бенгтссон (69. Бертолец, 69), 4. Папаяннопулос, 6. Стаге, 7. Фішер (8. Томсен, 82), 9. Сотіріу, 10. Зека (к), 18. Сантос, 25. Нельссон, 33. Фальк (11. Дарамі, 55).

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 30. Шабанов, 4. Попов, 16. Миколенко, 5. Сидорчук (к), 15. Циганков, 8. Шепелєв, 7. Вербич (14. Де Пена, 88), 20. Караваєв, 41. Бєсєдін.

Голи: Стаге (4) – Вербич (70);

Попередження: Зека (64), Нельссон (83), Сантос (83) – Шабанов (83).

Нереалізований пенальті: Циганков (14, голкіпер).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер