»Кримтеплиця» – «Динамо» – 0:1. Успіх останніх хвилин

»Кримтеплиця» – «Динамо» – 0:1. Успіх останніх хвилин

У вересні до боротьби за Кубок України приєдналися найсильніші команди країни. Волею жеребу, динамівці Києва поїхали в гості до представника Криму, одного із середняків першої ліги «Кримтеплиці». Амбітні підопічні Олександра Севидова вийшли на поле з величезним бажанням та мотивацією. Його колега, Валерій Газзаєв, випустив футболістів, які мають у чемпіонаті та Лізі Європи мало ігрової практики. Основний час матчу добігав кінця, коли киянам вдалася блискуча атака. Бетао подав із правого флангу до штрафного майданчика, де інший захисник, Юссуф, відірвався від опікуна і точно пробив у кут воріт. Перемога 1:0, «Динамо» виходить до 1/8 фіналу Кубку України!

Валерій Газзаєв залишив у Києві провідних гравців команди – Мілевського, Вукоєвича, Михалика, Нінковича. Поїхали до Молодіжного Шевченко та Хачеріді, але всю гру провели на лаві запасних. Зате з перших хвилин вийшла багатообіцяюча парочка бразильців Андре та Гільєрме. Також після тривалої відсутності у стартовому складі з’явилися Кравець, Юссуф, Несмачний, Гіоане, Бойко, Зозуля.

Більшість із задіяних проти «Кримтеплиці» футболістів у різний час із певним успіхом були гравцями основного складу «Динамо», мають за плечима чималий досвід турнірних баталій. Цікаво, що в середу ввечері на поле вийшли всі представники команди в молодіжній збірній України (Зозуля, Кравець, Бойко, Гармаш, Ярмоленко), на яку найближчим часом чекають важливі зустрічі з Голландією за право кваліфікуватися до фінальної частини Євро-2011. Без сумнівів, матч дав чимало корисної інформації наставнику «молодіжки» Павлу Яковенку.

Що стосується звітного поєдинку, динамівцям не відразу вдалося налагодити комбінаційну гру. Активно працювали в центрі поля Гармаш та Гільєрме, проте точні передачі до нападників доходили рідко. Опинившись на голодному пайку, Зозуля, Андре, Кравець намагалися брати гру на себе, але й це не завжди приносило користь команді. Найнебезпечніший момент біля воріт господарів було створено на 16-й хвилині – Кравець головою пробив з лінії воротарського майданчика, але Бандура спромігся парирувати м’яча. Гравці «Кримтеплиці», яка займає на даний момент у першій лізі дев’яту позицію, кілька разів турбували Бойка ударами з дальньої дистанції, але особливих проблем парирувати їх у голкіпера динамівців не виникло.

У перерві Газзаєв вніс зміни до складу, посиливши центр поля досвідченими Єременком та Ель Каддурі. Кияни стали ще більше атакувати, але розуміючи, що результат все не приходить, за чверть години до закінчення матчу в бій було кинуто ще одного джокера – Ярмоленка. Як і в попередньому поєдинку, проти «Зорі», на повну силу атакуючу потужність динамівці увімкнули в останні п’ять хвилин зустрічі. Спочатку Зозуля пробив поряд зі стійкою, потім Алмейда, який підключився до атаки, був неточний із ударом головою, а підсумок дуелі «Динамо» та «Кримтеплиці» вже в компенсований арбітром час підбив Юссуф. Нігерієць відгукнувся на подачу з флангу Бетао і відірвавшись від опікуна ударом ногою спрямував м’яча до воріт. Ледь господарі розвели м’яча з центру поля, арбітр дав фінальний свисток.

Гравці «Кримтеплиці» залишали поле затишного стадіончика під заслужені оплески вболівальників. Показавши характер і самовіддачу, симпатична команда з першої ліги дала гідний бій «Динамо», принісши задоволення своєю грою вболівальникам усієї країни. А підопічні Валерія Газзаєва йдуть у кубковому розіграші далі, чекаючи на суперника по 1/8 фіналу.

КРИМТЕПЛИЦЯ – ДИНАМО – 0:1 (0:0)

«Кримтеплиця»:
21.Бандура, 23.О.Антонюк – кап, 17.С.Бойко, 18.Щедраков, 4.Романенко, 15.Трухін, 20.Симончук, 22.Абляметов, 13.Печенкін, 9.Єрмак (25.Клименко, 68), 8.Голопьоров (10.Діабі, 62).

«Динамо»: 71.Д.Бойко, 3.Бетао, 4.Гіоане (30.Ель Каддурі, 46), 11.Андре (23.Єременко, 46), 19.Гармаш, 22.Кравець, 26.Несмачний – кап, 37.Юссуф, 44.Алмейда, 49.Зозуля, 77.Гільєрме.

Гол: Юссуф (90+1).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер