»Карпати» – «Динамо» – 1:0. Неприступне місто Лева

»Карпати» – «Динамо» – 1:0. Неприступне місто Лева

Другий візит «Динамо» до Західної України в нинішньому році завершився поразкою для нашої команди. Ослаблені відсутністю кількох ключових гравців, динамівці мали прикласти максимум зусиль, щоб здобути перемогу у Львові над «Карпатами». На переповненому стадіоні «Україна» господарі продемонстрували неймовірне бажання перемогти, а вирішальним у поєдинку став влучний удар Батісти в середині другого тайму.

Львівські «Карпати» в нинішньому сезоні претендують на місце в зоні єврокубків, ведучи боротьбу з «Дніпром» і «Таврією», тому в матчі з «Динамо» налаштовувалися виключно на перемогу. Також не мають права розслаблятися і футболісти «Динамо», оскільки будь-яка осічка на фініші турнірної дистанції може стати фатальною в боротьбі з донецьким «Шахтарем» за золоті медалі.

У поєдинку з «Карпатами» головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв не міг розраховувати відразу на кількох гравців основного складу. Очікувалося повернення на поле Андрія Шевченка, який пропустив поєдинок попереднього туру проти «Дніпра», але ушкодження не дозволило Андрію допомогти команді. Також у лазареті перед матчем опинилися Нінкович і Хачеріді, а Ель Каддурі, схоже, не обійдеться без операції.

У зв’язку з цим Валерію Георгійовичу довелося вдатися до експериментів зі складом. Непорушними виявилися лише позиції воротаря, яку звично зайняв Шовковський, і нападник – її зайняв Мілевський, який повернувся після двохматчевої дискваліфікації. У захисті справа наліво розмістилися Данило Сильва, Юссуф, Бетао і Маграо, центр півзахисту були покликані цементувати Вукоєвич і Михалик, а допомагати єдиному нападнику мало тріо півзахисників – Єременко і Ярмоленко із флангів, а Гіоане по центру.

Перший тайм пройшов за рівної боротьби. Футболісти «Карпат» прагнули ні в чому не поступатися супернику, на кожен небезпечний момент гостей відповідаючи своїм. Варто відзначити, що динамівці частіше опинялися на ударних позиціях поблизу воріт суперника, але ані Мілевському, ані Ярмоленку свої можливості реалізувати не вдалося. Господарі в основному загрожували воротам Шовковського ударами здалека, але найреальніший момент втратив Ощипко, який не поцілив у ворота з близької відстані.

Вже упродовж першої половини матчу Валерій Газзаєв вимушений був застосовувати радикальні заходи. Гіоане буквально «загубився» на незвичній для себе позиції в центрі поля, і наставник випустив Зозулю, щоб він допомагав на вістрі атаки Мілевському, який подейкуди не міг впоратися із пресингом захисників. Із перших же хвилин перебування на полі Роман проявив надмірну зарядженість на боротьбу, результатом чого стали дві жовті картки протягом трьох хвилин. Першого «гірчичника» нападник отримав за грубу гру у верховій дуелі проти Тубіча, а другий отримав за падіння у штрафному майданчику суперника після контакту з воротарем, що було розцінене арбітром як симуляція.

Опинившись у більшості, «Карпати» перехопили перевагу, яка почала матеріалізуватися в небезпечні моменти в дебюті другого тайму. До певного часу ворота «Динамо» трималися на замку, але на 62-й хвилині «біло-зеленим» вдалося знайти ключик. В епізоді, який призвів до голу, не допрацювали відразу кілька футболістів у синіх футболках. Бетао дозволив Кожанову зробити передачу з правого флангу, Юссуф дозволив Батісті прийняти і підробити м’яча, а Шовковський не прикрив ближній кут, куди в результаті і встромився м’яч.

Вийшовши вперед, футболісти «Карпат» уміло збивали темп гри, за першої ж нагоді організовуючи небезпечні контратаки. Футболісти «Динамо», яких вів капітан Мілевський, ніяк не могли зламати захист господарів, а коли все ж таки вдавалося виходити на ударну позицію, надійно в рамці діяв Тлумак. Провівши останні хвилини матчу на половині поля суперника, «синьо-білим» так і не вдалося вичавити максимум із фінального штурму. «Карпати» ж підтвердили статус хорошого подразника для «Динамо», а заразом і подарували хороший шанс донецькому «Шахтарю» одноосібно очолити турнірну таблицю – свій матч 27-го туру, проти одеського «Чорноморця», «гірники» проведуть завтра.

КАРПАТИ – ДИНАМО – 1:0 (0:0).

«Карпати»:
22.Тлумак – кап, 15.Петрівський, 7.Ґодвін, 25.Ткачук (30.Мартинюк, 90+1), 80.Батіста, 16.Худоб'як, 18.Кополовець (10.Гурулі, 66), 9.Кожанов (24.Габовда, 90+4), 8.Ощипко, 4.Мілошевич, 5.Тубіч.

«Динамо»: 1.Шовковський, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 4.Гіоане (49.Зозуля, 32), 5.Вукоєвич, 9.Ярмоленко (26.Несмачний, 67), 10.Мілевський – кап, 11.Єременко (19.Гармаш, 76), 17.Михалик, 21.Маграо, 25.Юссуф.

Гол: Батіста (62).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер